Het effect van je zuurgraad (pH-waarde) op een virus

Wat betekent de pH-waarde?

Zuurgraad (van water, urine, bloed of bodem) wordt aangegeven met twee letters een kleine letter p en een hoofdletter H, samen de pH-waarde.

De letter p komt van de wiskundige betekenis van het woord ‘potentie’ (sterkte; het aantal keren dat een ding aanwezig is) en de letter H is het scheikundige symbool voor waterstof wat gebonden kan worden aan andere stoffen (bijvoorbeeld zuren).

Jouw lichaam PH-waarde ben je basisch of zuur?

Naast grond, een gazon of een vijver heeft ook je lichaam een ​​pH-waarde of zuurgraad. Deze waarde kan een zuur of een base zijn. Voor verschillende processen in je lichaam is het belangrijk dat de pH-waarde correct is binnen een bandbreedte. Je pH-waarde is dan neutraal.

Een verzuurd lichaam heb je in het geval van een pH-waarde lager dan 7. Als jouw pH-waarde hoger dan 7 is, dan wordt deze als alkalisch of basisch gezien. De neutrale pH-waarde bloed varieert tussen de 7,35 en 7,45. In het westerse dieet wordt (te veel) voedsel geconsumeerd dat het lichaam verzuurt. Denk aan frisdranken, zuivelproducten, suiker en zoetstoffen en veel smaakversterkers (E-nummers zijn kankerverwekkend).

ph schaal water ionisator

ph schaal water ionisator

De pH-waarde wat is dat?

Van het Latijnse woord “Potentia Hydrogenii” is de term pH-waarde en de afkorting pH afgeleid. Het is een weergave van de mate van de aanwezigheid van waterstofionen in een oplossing. Een pH-waarde kan variëren van 0 tot 14. De zero of nul is het meest zuur en de waarde 14 het meest alkalisch of basisch. Het midden van de pH-schaal is zeven en wordt gezien als een neutrale waarde, denk hierbij aan zuiver water drinken om vitamines in te nemen. Ook is 7 de pH-waarde van urine een maat voor basische reactiviteit van een chemische stof. Doordat het menselijk lichaam voor 70% uit water bestaat, vinden daarin bijna alle stofwisselingsprocessen plaats.

P in pH geeft potentie aan

De zuursterkte wordt uitgedrukt als het aantal ionen dat vrijkomt in een waterige oplossing. De pH-waarde is een maat voor de concentratie van deze ionen. Het vermogen van de waterstofionen (p in pH staat voor potentie) om de chemische samenstelling en verbindingen drastisch te veranderen. Ze kunnen worden beschouwd als een zeer corrosieve of agressieve stof. Zo wordt Cola ook gebruikt om roestige bouten los te weken.

Tabel met zuurwaarden drankjes

Om je bewust te make van de ernst van de zuurwaarden van populair drankjes tref je hieronder een pH-waarde tabel aan. Hoe zuurder het drankje is des te lager de pH waarde.

Verschillende dranken pH
Melk 7,3
Kraanwater 7
Spa Reine (blauw) 6,3
Karnemelk 4,7
Grolsch bier 4,1
Liptonice Light 4,1
Copeco jus d’orange 4
Sinaasappelsap (Prominent) 3,9
Bordeaux Rood 3,8
Spa Rood 3,8
Jus d’orange Appelsientje 3,8
Dextro Energy 3,8
Liptonice 3,7
Appelsap (Goudappeltje) 3,6
AA Drink Isotone 3,5
Sportline 3,4
Spa Fruit Orange 3,4
7-Up Light 3,3
Rivella Light 3,2
Ice Tea lemon 3,2
Roosvicee 3,2
Taksi 3,2
Fanta Orange 3,1
Kindercola (Raak) 3,1
Sinas  Light (Fanta) 3
Dr. Pepper 2,9
Extran Sportdrank lemon ice 2,9
Shandy (Royal Club) 2,9
Karvan Cevitam 2,9
Coca Cola Light 2,8
7-Up 2,8
Red bull 2,7
Champagne pils 2,7
Pepsi max 2,7
AA Drink High Energy 2,7
Cassis (Fanta) 2,7
Bitter Lemon (Royal Club) 2,7
Aquarius Orange 2,5
Coca cola 2,4
Pepsi 2,4

Citroenzuur is even zuur als Cola. Dit komt omdat Cola ongeveer tien procent suiker bevat, waardoor de zurige smaak minder opvalt.

ph waarde cola

ph waarde cola is laag en verzuurt jouw lichaam

Wat is de ideale pH-waarde?

Een pH-waarde die de best mogelijke omstandigheden creëert om ons lichaam goed te laten functioneren, is 7,4 de waarde van ons bloed. Er kunnen echter ook metingen worden verricht in de urine of op de huid. Het lichaam hoeft nu zelf geen natrium carbonaat te onttrekken aan het lichaam. Dit spaart energie.

Hoe kun je je zuurgraad veranderen?

Bij het ontgiften van het lichaam wordt de verhouding natriumcarbonaat in uw bloed op natuurlijke wijze verhoogd door het verwijderen van verzurende factoren.

Natricum Carbonaat Tabletten

Door tabletten in te nemen die zijn omhuld met natriumcarbonaat. Dit zorgt voor opname in de darm in plaats van een onaangename en ongewenste reactie op maagzuur. Natriumcarbonaat is de lichaamseigen stof. Het neutraliseer en voert het af.

Alkalische druppels

Basisdruppels bestaan ​​uit een sterk basisch mineraal concentraat. Door toevoeging aan drinkwater schiet de pH-waarde omhoog naar 9,5. Dit verhoogt tijdelijk de pH van het zuur in de maag. Vervolgens komt natriumcarbonaat via de maagwand in de bloedbaan terecht.

Kruidenthee Ontzurend

Kruiden zijn de kracht van de natuur! Elk kruid bevat energierijke elementen die de bouwstenen van ons lichaam vormen. Helpt bij de verwijdering van de zure afvalstoffen via de nieren en urinewegen. Het draagt bij aan een gezonde blaas en urinewegen, geeft ondersteuning bij de spijsvertering en versterkt via natuurlijke antioxidanten het immuunsysteem.

Een water ionisator kopen

Een water ionisator kopen resulteert in energierijk water en voegt ook zuurstof toe aan het kraanwater. Hierdoor zit het water bomvol met antioxidanten. Deze binden de vrije radicalen of zure afvalstoffen in het bloed en voeren deze versneld af. Ook kan je de pH waarde hoger instellen op 8,5 of 9,0 of 9,5. indien je koffie of thee wilt drinken. Je voorkomt hierdoor de zure werking van drankjes met een pH-waarde van hoger dan 4 uit de lijst hierboven. Wees voor je gezondheidskeuze meer bewust van jouw lichaam en de pH waarde.