De ph waarde cola en ph waarde pepsi zijn veelgebruikte zoektermen omdat consumenten zich zorgen maken. Veel mensen drinken deze gretig Coca Cola of Pepsi Cola zonder de schadelijke effecten voor ons lichaam te beseffen. Het verwijdert calcium uit onze botten en is waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak van de toename van osteoporose – een moeilijk woord voor botontkalking. Over de hele wereld is Coca Cola ontegensprekelijk de meest populaire drank. Ook op festivals en dergelijke heeft de frisdrankgigant de monopolypositie verworven. Vooral de consumptie ervan onder jongeren is de laatste jaren sterk toegenomen. Coca-cola staat op de eerste plaats onder jongeren. 60% van de kinderen en jongvolwassenen drinkt frisdrank bij de lunch.

Coca Cola omzetten lopen toch drastisch terug

De omzet is wereldwijd sinds 2017 met 30 procent afgenomen mede door het nieuws over de milieuvervuiling met de plastic flessen. Coca Cola heeft onlangs een nieuwe strategie ingezet door met verkoop machines met Artificial Intelligence en herbruikbare flessen van de consument het bottel proces te verschuiven van de fabrieken naar de verkooppunten zelf. Je kan dan de Cola ph, de Ph Fanta en de pH cola zero mogelijk beïnvloeden door het zelf samenstellen van jouw variant qua ingrediënten. Hiermee wil het bedrijf het milieuprobleem qua microplastics, het watergebruik bij de productie en de transportkosten reduceren. En haar publieke imago uiteraard weer opschroeven. Of ze daadwerkelijk iets aan de ph waarde cola kunnen doen – zonder de consument beleving qua smaak en gevoel te veranderen – is nog maar de vraag. Suiker vervangers zijn weer kankerverwekkend.

De zure smaak van cola en ph waarde cola is laag

Cola heeft een zure smaak. Heel zuur. Het heeft een pH waarde van ongeveer 2,7. pH is een maat voor de zuurgraad en heeft waarden van 0 tot 14. Een waarde van 7 is neutraal. Alles daarboven is basisch (ook bekend als alkalisch). Met de ph waarde cola van 2,7 kan cola concurreren met citroensap en azijn. Dat je de zuurheid in cola niet proeft, komt door toegevoegde suikers of zoetstoffen.

ph waarde cola

ph waarde cola is laag en verzuurt jouw lichaam

Een beetje geschiedenis van Coca Cola:

Coca Cola werd uitgevonden door John S. Pemberton, een apotheker, in 1886, door per ongeluk een bepaalde plantensiroop te mengen met sodawater. De smaak kon maar door en John besloot zijn bier als ‘gezond drankje’ op de markt te brengen. Tot op de dag van vandaag hebben ze echter nog geen enkel heilzaam effect van Cola kunnen ontdekken! De basis ingrediënten van Cola zijn water, suiker of suikervervangers, fosforzuur en natuurlijke smaakstoffen. De exacte inhoud en dosering van de plantenextracten blijft een goed bewaard geheim. De lage ph waarde cola is dat overigens niet!

Een ander vermeend nepvoordeel van Cola is dat het cafeïne bevat. Van cafeïne wordt gedacht dat het een stimulerend effect heeft tijdens langdurige inspanning en het verspreidt zich zeer snel in het lichaam. Maar het is precies het tegenovergestelde: met dezelfde dosis cafeïne produceert cola lagere en langzamere piekconcentraties dan koffie of thee. Daarnaast heeft cola zo’n verzurende werking dat het de uitscheiding van afvalstoffen dreigt te verstoren, bijvoorbeeld na inspanning. Na een sportprestatie wacht je dus beter een half uur met het openen van een flesje of blikje cola. Het is beter om het helemaal weg te laten. Kies voor gezond water drinken dan herstel je sneller. Dit is met wetenschappelijk onderzoek bij een professioneel voetbalteam  bewezen. De ph waarde cola is te laag voor sporters. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de ph waarde Pepsi Cola.

Diet Coke is ook indirect dik makend. In feite wordt suiker vervangen door suikervervangers, vooral aspartaam ​​(kunstmatige zoetstof). De lijst met negatieve effecten van aspartaam ​​is eindeloos. The Coca Cola Company is zich daar terdege van bewust. Ze onderhandelden enige tijd om Stevia (een plant met een sterk zoetend vermogen) te kunnen gebruiken. Het Coca-Cola-dieet wordt door artsen en onderzoekers gezien als een tikkende tijdbom, vanwege de combinatie van cola met aspartaam. Er wordt onder andere gedacht dat het wordt veroorzaakt door degeneratie van het zenuwstelsel en lupus (bepaalde gezwellen van de huid).

Tabel met zuurwaarden drankjes

Om je bewust te make van de ernst van de zuurwaarden van populair drankjes tref je hieronder een pH-waarde tabel aan. Hoe zuurder het drankje is des te lager de pH waarde. Ph Pepsi is gelijk aan die van Coca Cola en staan helemaal onderaan met 2,4.

Verschillende dranken pH
Melk 7,3
Kraanwater 7
Spa Blauw 6,3
Karnemelk 4,7
Grolsch bier 4,1
Liptonice Light 4,1
Copeco jus d’orange 4
Sinaasappelsap (Prominent) 3,9
Bordeaux Rood 3,8
Spa Rood 3,8
Jus d’orange Appelsientje 3,8
Dextro Energy 3,8
Liptonice 3,7
Appelsap (Goudappeltje) 3,6
AA Drink Isotone 3,5
Sportline 3,4
Spa Fruit Orange 3,4
7-Up Light 3,3
Rivella Light 3,2
Ice Tea lemon 3,2
Roosvicee 3,2
Taksi 3,2
Fanta Orange 3,1
ph waarde Kindercola (Raak) 3,1
Sinas  Light (Fanta) 3
Dr. Pepper 2,9
Extran Sportdrank lemon ice 2,9
Shandy (Royal Club) 2,9
Karvan Cevitam 2,9
ph waarde Coca Cola Light 2,8
7-Up 2,8
Red bull 2,7
Champagne pils 2,7
ph waarde Pepsi max 2,7
AA Drink High Energy 2,7
Cassis (Fanta) 2,7
Bitter Lemon (Royal Club) 2,7
Aquarius Orange 2,5
ph waarde Coca cola 2,4
pH Pepsi 2,4

Citroenzuur is even zuur als de ph waarde Cola. Dit komt omdat Cola ongeveer tien procent suiker bevat, waardoor de zurige smaak minder opvalt. De ph waarde koffie varieert tussen de 4,85 en 5,13. En de ph waarde thee waaronder die met vruchtensmaken zoals citroen varieert tussen de 6,2 en 7,4. Samengevat de ph waarde betekenis wordt met dit overzicht pas goed duidelijk voor de lezer.

Waarom cola light en andere light frisdranken vet veroorzaken:

Diet Coke en Coke zero zijn dik makend. De gebruikte suikervervangers brengen de zoete smaak naar voren waar we zo van houden. Het verschil is dat de tong de ‘zoete smaak’ detecteert, deze naar de hersenen stuurt, die op hun beurt de alvleesklier aansturen om insuline te injecteren zodat de veronderstelde suiker naar de cellen kan worden getransporteerd. Als gevolg hiervan komt insuline in de bloedbaan wanneer er praktisch geen suiker is, alleen onze smaakpapillen zoeter maken. Het resultaat: insuline verlaagt de bloedsuikerspiegel en geeft een hongergevoel. Zodat mensen weer toegang hebben tot voedsel. Diet Coke en Coke Zero stimuleren je op deze manier om meer te eten. Naast de lage ph waarde cola veroorzaken de populaire nieuwe cola dieet varianten dus nog meer issues voor jouw lichaam.

Samenvattend ph waarde cola en gezondheid

Tracht het drinken van Coca Cola, Pepsi Cola, Fanta en Seven-up zoveel mogelijk te vermijden. En als je het drink geniet er dan met volle teugen van. De ph waarde cola is te laag voor je lichaam. Ook het koolzuur van alle frisdranken houdt ontstekingen in het lichaam in stand. De mogelijke botontkalking is een serieus punt waar medische onderzoeken verslag van doen. Kies voor gezond water drinken voor dat verfrissende gevoel van smeltwater uit de bergen en bomvol met antioxidanten voor het ontgiften van jouw lichaam. Stop met drinken uit plastic flessen en schaf een water ionisator aan. Begrijp goed de logaritmische Ph schaal. Om 1 glas coca cola met een pH-waarde van 2,7 te compenseren of te balanceren of te neutraliseren heb je heel veel glazen gezond water nodig met een Ph waarde van 9. Wees bewust van de ph waarde pepsi en ph waarde cola!