Water ionisator werking

De water ionisator werking is technisch complex en gedurende vele jaren technisch doorontwikkeld. Een water ionisator is in de eerste plaats een apparaat dat onzuiverheden uit leidingwater verwijdert door middel van verschillende lagen binnen de twee waterfilters. Waarna het apparaat alkalisch water en zuur water produceert door middel van elektrolyse. Kraanwater wordt eerst ultrafijn gezuiverd van de meeste verontreinigingen. Dit is gezond water en het smaakt erg goed. Draagbare waterionisatoren voegen zuurstof toe aan bronwater of mineraalwater door middel van elektrolyse. Het toevoegen van zuurstof aan drinkwater zorgt voor antioxidanten die helpen bij het elimineren van zure afvalstoffen in jouw lichaam.

Water ionisator gezond voor lichaam detoxen 24/7

Door structureel zuurstofrijk water te drinken, ontgift je je lichaam en voorkom je volgens deskundigen in het veld veroudering en achteruitgang van het lichaam. Watermoleculen kunnen worden gesplitst in H+ (zure) en (base) OH -ionen. Deze reactie wordt ook wel waterionisatie genoemd. In de praktijk betekent dat zuur afvalwater wordt omgeleid of opgevangen en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om planten en bloemen van water te voorzien. Dit terwijl alkalisch water wordt gebruikt voor mens en dier. Basisch zuurstofrijk water is belangrijk voor het lichaam. Het herstelt de structuur van smeltwater uit de bergen. De structuur van een sneeuwkristal is nog steeds terug te vinden in geïoniseerd water. Hierdoor voelt het fris en energiek aan. De water ionisator werking is een oude vinding uit Rusland uit de jaren 80.

smeltwater ijskristal

smeltwater ijskristal

Water ionisator waterfilter

Eerst worden andere schadelijke, organische stoffen en gassen uit het water gefilterd door een actief koolfilter, de mineralen blijven in het water. Om ervoor te zorgen dat er voldoende calcium in het water zit om te kunnen ioniseren, bevat het waterfilter meestal nog hoogwaardig koraalcalcium. Dit waterfilter geeft dus alsnog sporen van calcium vrij, zodat er voldoende ionisatie kan plaatsvinden.

De alpha water ionisatoren voor in de keuken

Een grotere keuken waterionisator verdeelt leidingwater door middel van elektrolyse in zuur of zuur afvalwater en in zacht of alkalisch of alkalisch drinkwater. De mineralen uit leidingwater komen terecht in alkalisch drinkwater. Stoffen als chloor en sulfaten komen in zuur afvalwater terecht. In het midden is een titanium plaat geprogrammeerd om stoffen wel of niet door te laten. De alpha water ionisator heeft 7 van deze titanium platen, elk met een ander programma om stoffen al dan niet door te laten.

Werking elektrolyse water ionisator

Het gefilterde kraanwater komt dan in de elektrolysekamer, die in tweeën wordt gedeeld door een fijn membraan. Aan weerszijden bevindt zich een met platina gecoate titaniumelektrode, de ene positief en het andere negatief geladen. Dit kan een elektrische stroom opwekken. Hierdoor ontstaat in feite een alkalische drinkwater kamer en een zure afvalwater kamer. Alle basis (nuttige) mineralen bevinden zich nu in de ene kamer en de zure mineralen in de andere.

Kraanwater, veranderd in alkalisch geïoniseerd water, wordt vervolgens naar behoefte afgevoerd uit de roestvrijstalen slang van het model op het aanrecht of uit de titanium kraan van het model onder de gootsteen. Terwijl het afvalwater van de grijze kraan wordt afgevoerd via de gootsteen in het tafelmodel, wordt water afgevoerd naar het onderste deel van de titanium kraan bij het onder het aanrecht model. De water ionisator werking betreft dus deels de afvoer van het afvalwater. Alkalisch water wordt gebruikt om te drinken en te koken. Ook kun je de pH-waarde van de water ionisator in het water aanpassen voor bijvoorbeeld chemicaliënvrij handen wassen, mond spoelen, schoonmaken van keukengerei en het behandelen van wonden.

Hoe elektrolyse scheikundig werkt

Kationen: zijn positieve ionen die de negatieve elektrode omringen. Er wordt kathodewater (in feite reducerend geactiveerd water) geproduceerd, dat door de Russen Katholyt of “Levend Water” wordt genoemd. Zo verandert de viscositeit van water en krijgt water vele andere eigenschappen – daarom wordt water ook wel Actief  Water genoemd. Bovendien komen veel vrije elektronen (antioxidanten) de kamer binnen met de benodigde mineralen. Behalve de pH-waarde zijn al deze veranderingen instabiel en zal het water dus na verloop van tijd weer zijn oorspronkelijke vorm aannemen. Daarom adviseren we ook een speciale fles te kopen om dit proces te vertragen als je gezond water wil meenemen voor naar de sportschool of een dagje weg. Het levende water is zonder meer het belangrijkst voor de uitleg van de water ionisator werking uitleg.

water ionisator kopen en het werking schema

water ionisator werking schema

Anionen: Negatieve ionen omringen de positieve elektrode. Er wordt anodewater (zuur, geoxideerd water) geproduceerd, dat de Russen Anolyte of “Water of the Dead” noemen. Bovendien komen veel vrije elektronen de kamer binnen welke de gezonder mineralen bevat. Watermoleculen worden basische OH-ionen, die een negatieve lading dragen. Tegelijkertijd worden de waterclusters geherstructureerd en samengevoegd tot de kleinst mogelijke eenheden met 5-6 moleculen. Dit is hoe water fysiek wordt geactiveerd – vandaar de naam Active Water. Om ervoor te zorgen dat er voldoende kalk in het water zit, bevat het filter meestal nog hoogwaardig koraalcalcium.

Wil je advies of meer informatie over de water ionisator werking neem dan contact op.