De water ionisator installatie vereisten verschillen per model. Om die reden beschrijven we op hoofdpunten hier de vereisten. Wij kunnen voor je de installatie in zijn geheel verzorgen. Afhankelijk van foto’s welke we willen ontvangen van de huidige situatie in de keuken en de reisafstand brengen we een offerte uit voor de levering inclusief de installatie.

Water ionisator installatie bij het op het aanrecht model

Met een faucet invertor wordt de water ionisator qua koud water toevoer aangesloten op de keukenkraan.  Ook kan deze direct op de waterleiding worden aangesloten mits er een klein gat in het keukenblad of aan de zijkant van een keukenkastje kan worden gemaakt. Er dient ook een stopcontact in de buurt aanwezig te zijn. De spoelbak dient in de buurt te zijn omdat het einde van de roestvrijstalen slang boven de spoelbak dient uit te komen. En de afvoerleiding van het afvalwater ook via de spoelbak wordt afgevoerd. 

water ionisatie installatie tussenstuk kraan

water ionisatie installatie tussenstuk voor op keukenkraan

Water ionisator installatie onder het aanrecht model

Alpha u1700 water ionisator kraan

Alpha u1700 water ionisator kraan opstel mogelijkheden

Voor dit model dient er een gat in het keukenblad of in het roest vrijstalen gedeelde bij de spoelbakken te worden geboord van 3,2 cm.  In het geval van een granieten of marmeren blad boren we met een diamand boor zonder wateroverlast het benodigde gat in het aanrechtblad. Bij een kunststof of houten aanrechtblad verzorgen wij dit via een andere metalen boor voor je. In het geval van een RVS aanrechtblad beschikken we over een speciale metaalboor om het gat telkenmale te vergroten totdat de kraan er doorheen kan. 

Uiteraard dient er voor de meest geavanceerde water ionisator qua installatie onder het aanrechtkastje een stroomvoorziening aangelegd te worden. Dit omvat de elektrische installatie in het huis met de beschikbare groepen. Bij voorkeur installeren we een stekkerbak met schakelaar hoog in het aanrechtkastje zodat er nooit water bij kan komen. Meestal kunnen we door het verwijderen van de keukenplint wel een stroomaansluiting vinden van de oven of vaatwasser waar we op aan kunnen haken.

water ionisator intallatie tussenstuk

water ionisator installatie tussenstuk koudwater aansluiting

Voor de aansluiting op de koud water leiding ontvangen we graag een aantal foto’s van de huidige aansluitingen naar het  koud water gedeelte van de keukenkraan. Altijd het rechter metalen slangetje naar de kraan toe. Deze kunnen twee maten zijn afhankelijk van de ouderdom van de keuken. Wij plaatsen hier een tussenstuk op met een aansluiting naar de water ionisator kast toe.

Draagbare water ionisator model oplaad mogelijkheden stroom

mobiele waterionisator

draagbare water ionisator voor vakantie, sportschool en onderweg

De minuscule meest krachtige ORP water ionisator ter wereld schroef je op de dop van een bronwater fles of mineraal water fles. Hier is dus geen sprake van water ionisator installatie. We dient de stroomvoorziening geregeld te worden via een USB oplader al dan niet met een power bank. 

Offerte ontvangen om snel zuurstofrijk vitaal water te drinken?

Stuur ons een foto op per email van de huidige situatie en voor welk model je wilt kiezen. Let hierbij op de dichtstbijzijnde stopcontacten of stekkerbakken achter de keukenplint, het type keukenkraan, de koud water aansluiting in het aanrechtkastje en uiteraard het type keukenblad of spoelbak qua materiaal. En je woonplaats zodat we de reisafstand kunnen uitrekenen. Dit zijn de belangrijkste installatie aandachtspunten voor de water ionisator installatie!