Kraanwater filteren of niet? Het zware gebruik van bestrijdingsmiddelen zie je ook terug in ons drinkwater. Pesticiden in drinkwater vormt een probleem voor de waterleiding gebruikers. Uit een recent onderzoek van het RIVM naar de toestand van het drinkwater bleek dat meer dan de helft van de drinkwaterbronnen verontreinigd was. Maar liefst 135 van de 216 drinkwater bronnen bevatten stoffen die niet in het water thuishoren. Pesticiden in drinkwater zijn hier grotendeels verantwoordelijk voor. Bij 1 op de 3 drinkwaterbronnen dus 70 van de 216 waterbronnen werden overschrijdingen van de normen voor pesticiden of insecticiden aangetroffen.

kraanwater filteren voor pesticiden in drinkwater
kraanwater filteren i.v.m. de pesticiden drinkwater

Kraanwater filteren of niet? Pesticiden in drinkwater, pesticiden in voeding en op fruit veroorzaken de ziekte van Parkinson en zullen in 2040 een pandemie veroorzaken, aldus de Hersenstichting. Ook is het zo dat deze bestrijdingsmiddelen, ook als ze lange tijd niet worden gebruikt, in de natuur blijven bestaan. Wat al vijftig jaar in de velden wordt gestrooid, zit nog steeds gedeeltelijk in de grond.  We eten de pesticiden in voeding (in groenten en op fruit), we drinken pesticiden in drinkwater, we ademen het in en pesticiden doen nog steeds veel later in de tijd gezien hun vernietigende werk.

pesticiden op fruit

pesticiden op fruit?

Kraanwater filteren nodig omdat een derde van de 216 drinkwaterbronnen is vervuild

Waterbedrijven moeten keihard werken om van bestrijdingsmiddelen in drinkwater af ​​te komen. Hun bijdrage om kraanwater filteren centraal te organiseren wordt door de milieuvervuiling steeds lastiger.

Volgens Annemarie van Wezel, hoogleraar milieu-ecologie aan de Universiteit van Amsterdam, is Nederland de slechtste jongen in zijn klas in vergelijking met andere landen in Europa. Nederland scoort het slechtste wat betreft waterkwaliteit en daarmee is onze bron van drinkwater in gevaar. Dus dat is niet wat we willen mede door alle technische kennis die we hebben. Een deel van de verklaring ligt volgens haar in de toestroom van chemische stoffen die we van elders via onze rivieren binnenkrijgen. Daarnaast is het feit dat er in ons land veel industrie en landbouw is op een relatief klein gebied, een belangrijke verklaring voor de aanhoudende chemische vervuiling van drinkwater bronnen in Nederland. Kraanwater filteren thuis wordt dus belangrijk tot dat het probleem centraal is opgelost.

kraanwater filteren of niet

kraanwater filteren of niet?

Voorkom zelf om in de toekomst Parkinson te krijgen

De ziekte van Parkinson kan trillingen in de tong, benen, voeten of handen handen veroorzaken. Er ontstaat een probleem met voortbewegen. Het gaat langzamer en het kost meer moeite om een ​​beweging op gang te brengen. Spieren worden onder andere stijf, wat resulteert in het beroemde stijve masker van het gezicht. Ook resulteert het in evenwichtsproblemen. En dan kan Parkinson ook nog eens ernstige problemen veroorzaken met de hersenen. Dit bemoeilijkt het functioneren in zijn geheel. Dit wordt in verband gebracht met de volgende symptomen zoals verminderd reukvermogen, langzamer denken, depressie, constipatie, stemmingsproblemen en slaapstoornissen. Elke persoon heeft andere symptomen. In Frankrijk is Parkinson erkend als beroepsziekte voor boeren (wijnmakers) en Duitsland overweegt hetzelfde te doen. Pesticiden op fruit en bestrijdingsmiddelen in voeding zijn dus terug te herleiden in de voedselketen tot aan de boeren.

Door met een water ionisator jouw kraanwater te filteren ontgift je ook jouw lichaam van de jarenlange blootstelling. Naast dat het ingebouwde kraanwaterfilter zorgt dat je niet opnieuw aan de pesticiden vergiftiging wordt blootgesteld.  

kraanwater filteren ivm pesticiden parkinson

pesticiden parkinson werking op hersencellen

Kies voor kraanwater filteren om Parkinson pandemie te ontlopen

Tot 2040 voorspelt de Hersenstichting een explosieve toename van het ziektebeeld  Parkinson met maar liefst 71%. Dit impliceert dat 82.600 mensen in Nederland dan moeten leven met de ziekte van Parkinson. En dat zijn zeker niet alleen oude mensen. Neuroloog en hoogleraar Bas Bloem van Radboud UMC in Nijmegen: Het is geen ouderdomsziekte, je krijgt het niet alleen omdat je oud bent. Als het zo doorgaat dan zal dat het aantal patiënten wereldwijd tegen 2040 verdubbelen tot 12,9 miljoen.

Hoe kunnen pesticiden de ziekte Parkinson veroorzaken?

Pesticiden vallen hersencellen aan. Zodra je meer dan 80% van de hersencellen kwijt bent welke verantwoordelijk zijn voor de productie van het hormoon dopamine dan ontwikkeld zicht het ziektebeeld. Zodra je in de jaren zestig werd blootgesteld aan die chemicaliën die de helft van je dopaminecellen vernietigden dan kan jouw oude dag de rest doen. Want naarmate we op leeftijd komen des te meer van deze hersenellen afsterven. Het is duidelijk dat Parkinson de snelst groeiende hersenaandoening ter wereld is, zei Bloem. “Deze ziekte groeit sneller dan de ziekte van Alzheimer.

pesticiden in voeding

pesticiden in voeding?

Pesticiden op fruit en op groenten er vanaf wassen

Met de het uitstekende waterfilter drink je puur kraanwater zonder bestrijdingsmiddelen. Door en het instellen van de pH-waarde op de Alpha waterionisator kan je alle pesticiden van de oppervlakte van jouw groenten en fruit afwassen. Vervolgens kan je de goed schoongewassen groeten of nog beter de biologische groeten koken in gezond water. Je kan dus zelf een actieve rol spelen om zowel pesticiden in drinkwater als op fruit en in jouw voeding een halt toe te roepen en daarmee de kans op de ziekte van parkinson in de toekomst aanzienlijk te verkleinen. Kraanwater gezond is een vraag welke steeds meer huishoudens stellen. Ons advies: door de aanschaf van een water ionisator kraanwater van zuurstof te voorzien bomvol met antioxidanten en thuis hiermee ook direct jouw kraanwater filteren!