Wist u dat Koken in gezond kraanwater is goed voor biologisch groentepakket thuisbezorgd, odin groente,bio groenten en fruit, biologische groenteboer, biologische komkommer en biologisch fruit kopen? Men denkt dan meteen aan verse, biologisch, eten, groente, kopen, fruit, recepten, gezonder, gezond bij het biologische groenten gezond koken. Leer Verse asperges bereiden en asperges koken op 6 verschillende manieren! Koken, stomen, roosteren, bakken, roosteren en roosteren in de pan zijn verschillende manieren om de zachte groene speren te laten knallen van smaak. De vezelige groente kookt in minuten, voor een gezond bijgerecht.

 

Verse asperges hebben een onweerstaanbare zoete en pittige textuur als ze rauw worden gegeten. Door de vezelige groenten te koken, komen er nieuwe smaken vrij. De van nature heerlijke smaak heeft niet meer nodig dan een scheutje olijfolie en een snufje zout en peper. De robuuste textuur is echter goed bestand tegen rijkere sauzen zoals hollandaise, een scheutje citroen of meer umani en rijke sauzen in roerbakgerechten.

 

Hoe asperges te koken

 

Asperges kunnen worden bereid op het fornuis, in de oven of zelfs op de grill als je buiten wilt koken. Het verkoolde hout voegt een vleugje rokerigheid toe, terwijl stomen ze heldergroen en sappig houdt. De gekozen techniek is allemaal afhankelijk van de smaakbeleving waar je voor gaat en wat het handigst is.

 

Gekookte asperges

 

  • Voeg gezouten water toe aan een grote pan.
  • Voeg asperges toe aan het kokende water.
  • Kook tot ze heldergroen en zacht zijn, 1 tot 3 minuten.
  • Geef een schok in een ijswaterbad om het kookproces te stoppen als u niet meteen eet.

 

Gestoomde asperges

 

  • Leg de asperges in het stoommandje en dek af.
  • Kook op hoog vuur, zodra de stoom zich vormt, kook ze tot heldergroen en gaar, 2 tot 4 minuten.
  • Geef een schok in een ijswaterbad om het kookproces te stoppen als u niet meteen eet.

 

Geroosterde asperges

 

  • Bestrijk de asperges met olijfolie, zout en peper.
  • Kook op een bakplaat op 400 ° F (204 ° C).
  • Braad ze ongeveer 10 minuten en schud de pan halverwege.
  • De uiteinden moeten bruin en gaar zijn.

 

Gebakken asperges

 

  • Snijd asperges in stukjes van 2 inch.
  • Bak de speren op hoog vuur in een bakpan met olie of boter.
  • Bak tot ze lichtbruin en zacht zijn, 3 tot 5 minuten.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Dezelfde methode kan worden gebruikt in een wok om de asperges te roerbakken.

 

Geroosterde asperges

 

  • Zet de oven op de grillstand.
  • Bestrijk de asperges met olie, zout en peper en doe ze in een bakplaat.
  • Kook asperges 15 cm van het bovenste verwarmingselement in de oven.
  • Rooster tot de asperges lichtbruin en gaar zijn, 8 tot 10 minuten.

 

In de pan geroosterde asperges

 

  • Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur met olijfolie en boter.
  • Voeg de asperges toe en bestrijk ze in het kookvet.
  • Dek af en kook tot de asperges heldergroen en knapperig zijn, 3 minuten.
  • Verwijder het deksel en zet het vuur hoog.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schroei de asperges 3 tot 5 minuten met een tang tot ze bruin zijn.

 

Hoe selecteer je asperges?

 

De lente is de beste tijd om asperges te kopen, tussen februari en juni, maar ze zijn het hele jaar door verkrijgbaar bij internationale bronnen. Ze zijn er in andere kleuren dan groen, let ook op paarse en witte variëteiten. Afhankelijk van wanneer de asperges worden geoogst, zal de grootte bepalen, de bredere speren hebben meer tijd gehad om te groeien

 

Zorg ervoor dat u de kooktijd aanpast voor zeer dunne of dikke speren. De lange stelen moeten heldergroen van kleur en stevig zijn, de uiteinden moeten gesloten zijn en de schil moet een glad en rubberachtig geluid hebben wanneer de tros tegen elkaar wordt gedrukt.

 

Hoe bewaar je asperges?

 

Bewaar de asperges in het groentevak van de koelkast. Als u niet binnen 2 dagen eet, snijdt u een halve centimeter van de bodems af en wikkelt u deze in een vochtige papieren handdoek die u maximaal 5 dagen in een plastic zak in de koelkast plaatst. Ze kunnen ook in een hoge pot of beker met ongeveer 2,5 cm water in de koelkast worden geplaatst en dan losjes de bovenkant bedekken met een plastic zak. Als de tips papperig beginnen te worden, is het tijd om ze weg te gooien.

 

Hoe bereid je asperges voor?

 

De onderkant van de plant moet worden bijgesneden omdat de onderste steel te taai is. De beste manier om te weten waar u het oneetbare deel moet snijden, is door het midden en de onderkant met uw vingertoppen vast te houden en doormidden te breken. Dat natuurlijke breekpunt kan als richtlijn worden gebruikt om de rest van de stengels bij te snijden.

 

Een dunschiller kan ook worden gebruikt om de dikke buitenhuid af te scheren om afval te verminderen. Zorg ervoor dat je de asperges voor het koken wast, en probeer ze met een handdoek als je kookmethodes met droge hitte gebruikt, zoals braden of bakken, zodat ze niet stomen in plaats van bruin worden.

 

Asperge voeding

 

Volgens de National Nutrient Database bevat 1 kop (134 g) asperges de volgende voedingsstoffen:

 

  • 27 calorieën
  • 2,95 gram eiwit
  • 0,12 gram vet
  • 3,88 gram eiwit
  • 2,1 gram vezels
  • 1,88 gram suiker

 

Gezondheidsvoordelen van asperges

 

Het is misschien verrassend om te ontdekken dat deze voedzame groente, Asparagus officinalis , een meerjarige bloeiende plant is. Niet alleen de hobbelige uiteinden kunnen worden gegeten, maar de hele groene delen van de stengel zijn erg mals. Het heeft indrukwekkende niveaus van micronutriënten zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, vitamine C, B-vitamines, Vit A, vitamine K en Vit E.

 

Asperges bevatten ook flavonoïden en polyfenolen voor sterke antioxiderende eigenschappen. De aanwezigheid van oplosbare en onoplosbare vezels helpt bij een gezonde spijsvertering, vooral bij het voeden van goede bacteriën in je darmen. Als je je ooit hebt afgevraagd waarom een ​​bepaalde kenmerkende geur verschijnt na het eten, dan is het gewoon het aspergeszuur. Het wordt afgebroken tot zwavelhoudende verbindingen wanneer het wordt verteerd, die zeer vluchtig zijn.

 

Wat zijn manieren om asperges aan gerechten toe te voegen?

 

  • In dunne ringen gesneden in een frittata , quiche of een ontbijtschotel .
  • Sprenkel de huisgemaakte hollandaisesaus over de gestoomde asperges.
  • Wikkel het in spek en rooster het dan!
  • Gooi het met pasta en pestosaus .
  • Kook het kort en laat het afkoelen , en voeg het dan toe aan een groentebouillon .
  • Roerbak het met proteïne en Chinese saus naar keuze.
  • Dompel het in een paneren een frituren of bakken het voor asperges frietjes.
  • Voeg het toe aan kipfilets voor een eenpansmaaltijd . Meer weten over Koken in gezond kraanwater is goed voor biologisch groentepakket thuisbezorgd, odin groente,bio groenten en fruit, biologische groenteboer, biologische komkommer, biologisch fruit kopen? Men denkt dan meteen aan verse, biologisch, eten, groente, kopen, fruit, recepten, gezonder, gezond bij het biologische groenten gezond koken.