De pH waarde water meten wordt gebruikt in een bepaalde context om de pH waarde betekenis kracht bij te zetten. De pH waarde van water heeft veel invloed op de pH waarde van jouw lichaam.  De ph waarde kraanwater, ph waarde drinkwater, pH waarde leidingwater, ph waarde bronwater,  ph waarde flessenwater en de ph waarde cola, ph waarde koffie en ph waarde thee en andere verzurende dranken worden gemeten op een pH schaal.

Wat betekent de pH-waarde?

De pH waarde betekenis is een zuurgraad. De zuurgraad (van water, urine, bloed of bodem) wordt aangegeven met twee letters een kleine letter p en een hoofdletter H, samen de pH-waarde. De letter p komt van de wiskundige betekenis van het woord ‘potentie’ (sterkte; het aantal keren dat een ding aanwezig is) en de letter H is het scheikundige symbool voor waterstof wat gebonden kan worden aan andere stoffen (bijvoorbeeld zuren).

Jouw pH waarde lichaam : ben je basisch of zuur?

Naast grond, een gazon of een vijver heeft ook je lichaam en ook water een ​​pH-waarde of zuurgraad. Deze waarde kan een zuur of een base zijn. Voor verschillende processen in je lichaam is het belangrijk dat de pH-waarde correct is binnen een bandbreedte. Jouw pH-waarde is dan neutraal.

Een verzuurd lichaam heb je in het geval van een pH-waarde lager dan 7. Als jouw pH-waarde hoger dan 7 is, dan wordt deze als alkalisch of basisch gezien. De neutrale pH-waarde bloed varieert tussen de 7,35 en 7,45. In het westerse dieet wordt (te veel) voedsel geconsumeerd dat het lichaam verzuurt. Denk aan frisdranken, zuivelproducten, suiker en zoetstoffen en veel smaakversterkers (E-nummers zijn kankerverwekkend). De pH waarde van drink water heeft invloed op jouw lichaam.

ph schaal water ionisator

ph schaal water ionisator

De pH-waarde wat is dat?

Van het Latijnse woord “Potentia Hydrogenii” is de term pH-waarde en de afkorting pH afgeleid. Het is een weergave van de mate van de aanwezigheid van waterstofionen in een oplossing. Een pH-waarde kan variëren van 0 tot 14. De zero of nul is het meest zuur en de waarde 14 het meest alkalisch of basisch. Het midden van de pH-schaal is zeven en wordt gezien als een neutrale waarde, denk hierbij aan zuiver water drinken om vitamines in te nemen. Ook is 7 de pH-waarde van urine een maat voor basische reactiviteit van een chemische stof. Doordat het menselijk lichaam voor 70% uit water bestaat, vinden daarin bijna alle stofwisselingsprocessen plaats. De ph waarde water meten is niet moeilijk met digitale meters. Het begrijpen van de logaritmische schaal is lastiger.

P in pH geeft potentie aan

De zuursterkte wordt uitgedrukt als het aantal ionen dat vrijkomt in een waterige oplossing. De pH-waarde is een maat voor de concentratie van deze ionen. Het vermogen van de waterstofionen (p in pH staat voor potentie) om de chemische samenstelling en verbindingen drastisch te veranderen. Ze kunnen worden beschouwd als een zeer corrosieve of agressieve stof. Zo wordt Cola ook gebruikt om roestige bouten los te weken.

Tabel met zuurwaarden drankjes

Om je bewust te make van de ernst van de zuurwaarden van populaire drankjes tref je hieronder een pH-waarde tabel aan. Hoe zuurder het drankje is des te lager de pH waarde en des te ongezonder.

Verschillende dranken pH
Melk 7,3
pH waarde kraanwater 7
Spa Blauw 6,3
Karnemelk 4,7
Grolsch bier 4,1
Liptonice Light 4,1
Copeco jus d’orange 4
Sinaasappelsap (Prominent) 3,9
Bordeaux Rood 3,8
Spa Rood 3,8
Jus d’orange Appelsientje 3,8
Dextro Energy 3,8
Liptonice 3,7
Appelsap (Goudappeltje) 3,6
AA Drink Isotone 3,5
Sportline 3,4
Spa Fruit Orange 3,4
7-Up Light 3,3
Rivella Light 3,2
Ice Tea lemon 3,2
Roosvicee 3,2
Taksi 3,2
Fanta Orange 3,1
Kindercola (Raak) 3,1
Sinas  Light (Fanta) 3
Dr. Pepper 2,9
Extran Sportdrank lemon ice 2,9
Shandy (Royal Club) 2,9
Karvan Cevitam 2,9
Coca Cola Light 2,8
7-Up 2,8
Red bull 2,7
Champagne pils 2,7
Pepsi max 2,7
AA Drink High Energy 2,7
Cassis (Fanta) 2,7
Bitter Lemon (Royal Club) 2,7
Aquarius Orange 2,5
Coca cola 2,4
Pepsi 2,4

Citroenzuur is even zuur als de ph waarde Cola. Dit komt omdat Cola ongeveer tien procent suiker bevat, waardoor de zurige smaak minder opvalt. De ph waarde koffie varieert tussen de 4,85 en 5,13. En de ph waarde thee waaronder die met vruchtensmaken zoals citroen varieert tussen de 6,2 en 7,4. Samengevat de ph waarde betekenis wordt met dit overzicht pas goed duidelijk voor de lezer.

ph waarde cola

ph waarde cola is laag en verzuurt jouw lichaam

Wat is de ideale pH-waarde voor je lichaam?

Een pH-waarde die de best mogelijke omstandigheden creëert om ons lichaam goed te laten functioneren, is 7,4 de pH waarde van ons bloed. Er kunnen echter ook metingen worden verricht in de urine of op de huid. Het lichaam hoeft nu zelf geen natrium carbonaat te onttrekken aan het lichaam. Dit spaart energie.

Hoe kun je je zuurgraad veranderen?

Bij het ontgiften van het lichaam wordt de verhouding natriumcarbonaat in jouw bloed op natuurlijke wijze verhoogd door het verwijderen van verzurende factoren. Dit is een regelsysteem van het lichaam zelf welke met name de pH waarde water in jouw lichaam reguleert. Je bestaat immers voor 70%-80% uit water!

Natricum Carbonaat Tabletten

Door tabletten in te nemen die zijn omhuld met natriumcarbonaat. Dit zorgt voor opname in de darm in plaats van een onaangename en ongewenste reactie op maagzuur. Natriumcarbonaat is de lichaamseigen stof. Het neutraliseert en voert vrije radicalen af. Deze techniek wordt vaak gebruik bij kraanwater filtersystemen met omgekeerde osmose, omdat deze systemen alle mineralen er uit filteren en zeer ongezond zijn.

Alkalische druppels

Basisdruppels bestaan ​​uit een sterk basisch mineraal concentraat. Door toevoeging aan drinkwater schiet de pH-waarde omhoog naar 9,5. Dit verhoogt tijdelijk de pH van het zuur in de maag. Vervolgens komt natriumcarbonaat via de maagwand in de bloedbaan terecht. De pH waarde water wordt er sterk mee beïnvloed. Het is evenwel geen structurele aanpak om gezond water drinken te bevorderen.

Kruidenthee Ontzurend

Kruiden zijn de kracht van de natuur! Elk kruid bevat energierijke elementen die de bouwstenen van ons lichaam vormen. Helpt bij de verwijdering van de zure afvalstoffen via de nieren en urinewegen. Het draagt bij aan een gezonde blaas en urinewegen, geeft ondersteuning bij de spijsvertering en versterkt via natuurlijke antioxidanten het immuunsysteem. In combinatie met levendig water uit een water ionisator wordt kruidenthee nog gezonder!

Een water ionisator kopen

Een water ionisator kopen resulteert in energierijk water en voegt ook zuurstof toe aan het kraanwater. Hierdoor zit het water bomvol met antioxidanten. Deze binden de vrije radicalen of zure afvalstoffen in het bloed en voeren deze versneld af. Ook kan je de pH waarde hoger instellen op 8,5 of 9,0 of 9,5  indien je koffie of thee wilt drinken. De te lage ph waarde koffie en de te lage ph waarde thee welke je drinkt, kan je hiermee dus reguleren Je voorkomt hierdoor de zure werking van drankjes met een pH-waarde van hoger dan 4 uit de lijst hierboven.

De lage ph waarde cola van 2,4 moet je compenseren met veel te veel glazen gezond water van 8.0 of 9.0. Dat is niet te doen omdat de ph schaal logaritmisch is. Naar waarde 3.4 maal 10x, naar waarde 4.4 maal 10x, naar waarde 5.4 maal 10x, naar waarde 6.4 maal 10x en naar waarde  7.4 maal 10x. Dit zijn 10.000 glazen. De ph waarde meten van water vloeistoffen is niet moeilijk. De ph waarde betekenis duiden en de impact hervan op jouw lichaam wordt al lastiger. Vermijd deze aanslag op jouw lichaam dus voortaan. Wees voor je gezondheidskeuze meer bewust van jouw lichaam en de pH waarde water.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]