Wat is bronwater?

Bronwater wordt opgepompt vanaf 400 tot 2.000 meter onder de grond. De Nederlandse consument koopt steeds meer en vaker bronwater.

bronwater sourcy

bronwater Sourcy

Wat is het verschil tussen bronwater en mineraalwater?

Mineraalwater is drinkwater met meer specifieke mineralen. Als je mineraalwater drinkt wissel dan vaak van merk. Hierdoor voorkom je een te hoge dosering van een specifiek mineraal. Mineraalwater wordt op 15 kwaliteitskenmerken getest en bronwater op 65. Met mineraalwater loopt je dus qua samenstelling voor jouw gezondheid meer risico.

Verpakking vaak plastic of karton

Bronwater wordt na het oppompen van ver onder de grond in plastic of glazen flessen gestopt. Glas voor verpakking van water heeft de voorkeur. Het gebruik van de plastic fles ook tijdens transport zorgt door het bewegen dat er in het water plastic deeltjes van de fles terecht komen. Ook folie aan de binnenkant van een kartonnen verpakking kan vragen oproepen. Nog belangrijker is de enorme plastic flessen berg in het milieu en oceanen. Kies bewust voor gezond water drinken met een water ionisator met ingebouwd waterfilter. Stop met plastic flessen bronwater kopen en drinken!

Vitaliteit bronwater

Bronwater is door het transport niet meer zo vitaal en zuiver als bij de bron in binnen- of buitenland. Door het transporteren en opslaan kan water haar vitaliteit en structuur verliezen. Bovendien wordt het tijdens het transport door de elektromagnetische frequenties van alle het 4G en 5G netwerk energetisch belast. Immers in water kan je informatie opslaan. Bronwater is dus dood en energetisch belast drinkwater. Kies voor gezond water drinken met een water ionisator. Waarbij je vitaal drinkwater direct vanaf de bron bij jou thuis kan drinken.

De Ph-waarde van bronwater

De pH-waarde is een maatstaaf voor de zuurgraad. Ons lichaam wil het liefst een pH waarde van rond de 7,3 voor drinkwater. Dan hoeven er geen zouten onttrokken te worden. Handiger voor ons meet en regel systeem om de pH waarde in het bloed en de organen goed te houden. De pH waarde van het meest bekende Spa Blauw is 6.0. Deze is dus te laag. Wil je een indruk van de pH-waarde van alle bronwater merken?

Overeenkomsten tussen mineraalwater en bronwater

Zowel mineraalwater als bronwater worden gewonnen uit ondergrondse bronnen. Die bronnen zijn niet aangesloten op grondwater reservoirs. Bovendien is het niet toegestaan ​​om mineraal of bronwater te ‘behandelen’, bijvoorbeeld door beluchting of verwarming. Bovendien moeten beide soorten water de kwaliteit van het drinkwater waarborgen en moet de waterbron voor de Nederlands overheidsinstanties erkend zijn.

mineraalwater panna

mineraalwater panna

Het verschil tussen mineraalwater en bronwater

Een significant verschil tussen mineraalwater en bronwater is de manier waarop het is verpakt. Mineraalwater wordt direct gebotteld nadat het uit ondergrondse bronnen is gewonnen. Anderzijds wordt bronwater eerst op grote schaal vervoerd en daarna pas verpakt. Mineraalwater heeft bovendien nog een aantal extra eigenschappen waaraan het water dient te voldoen. Deze kenmerken hebben vooral te maken met de samenstelling van de aanwezige mineralen.

Wat is het verschil tussen mineraalwater en natuurlijk mineraalwater?

Soms heeft mineraalwater ook het predicaat natuurlijk mineraalwater. Het dient aan aanvullende eisen te voldoen voordat water zo genoemd mag worden. Mineraalwater moet qua samenstelling sporenelementen, mineralen of andere ingrediënten bevatten die het water een of gunstig effect of therapeutische waarde geven. Deze minerale samenstelling moet tot in detail worden bepaald. Bovendien kan er bijna niets aan het water worden toegevoegd of verwijderd.

De productie van flessenwater is niet groen

  • Bronwater stoot meer CO2 uit. Door productie, verpakking en transport produceert bronwater 500 keer meer CO2-uitstoot dan drinkwater van dezelfde type. Zo produceert een glazen fles mineraalwater 450 gram CO2. Dit is veel.
  • Plastic afval bedreigt meer dan 267 verschillende diersoorten. Dit omvat 43% van de soorten zeezoogdieren, 44% van de soorten zeevogels en 86% van de soorten zeeschildpadden
  • Voor de productie van een fles mineraalwater heb je 3 liter water en een kwart liter olie nodig. Bovendien is 2,5% van de olieproductie bestemd voor het vervaardigen van plastic flessen voor drinkwater. Met als gevolg een giga berg plastic per jaar om de waterflessen te produceren.
  • In Nederland worden plastic flessen anno 2021 nog beperkt gerecycled. Door de invoering van het statiegeld zal het iets beter worden. Voorheen belandde het tussen het huisafval in de verbrandingsoven of op de vuilstort plaatsen. Veel van het plastic afval in het buitenland komt nog steeds in zee terecht.
  • Multinationale bedrijven zoals Spa, Perrier en Evian bezitten de grootste (ondergrondse) watervoorraden van bronwater. Met de verkoop zijn grote financiële belangen gemoeid.
  • Je betaalt 500 tot 1000 keer meer voor flessenwater dan voor kraanwater. Voor gemiddeld 15 eurocent krijg je in Nederland 100 liter kraanwater. En bij Albert Heijn betalen we 1,30 Euro  voor 1 liter.

Kies voor gezond water drinken en ook gezonder koffie en theedrinken door op jouw water ionisator de pH-waarde naar behoeven in te stellen. En investeer in een waterionisator als je bronwater drinkt. Je verdient de investering binnen een jaar terug. Beter voor milieu, goedkoper en ook nog een zeer levendig water met een hoge ORP waarde. Bomvol antioxidanten om jouw lichaam bij het ouder worden beter te ontgiften. Stop met het kopen van plastic flessen en drinken van bronwater!