Is koffie een goede gezondheidskeuze?

De pH-waarde van warme en koude koffie zijn identiek en bevinden zich in de bandbreedthe tussen de 4,85 tot 5,13. Volgens wetenschappers zitten er meer antioxidanten in warme koffie. Als je met mate koffie drinkt, kan het zelfs goed voor je zijn. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat koffiedrinken een gunstige uitwerking heeft op de motor van ons lichaam ons hart. Uit een analyse van de Amerikaanse Hartstichting uit 2017 bleek dat het drinken van koffie bijdraagt aan een verminderd risico op beroertes, hartfalen en andere hartziekten.

ph waarde koffie

ph waarde koffie verhogen?

Koffiesoorten en gezondheid

Niet alle koffie is hetzelfde. De ph waarde koffie nagenoeg wel. Het hangt af van hoe en wat je thuis maakt of bestelt bij een lokale bar op het terras of in een restaurant. Als je espresso of zwarte koffie gaat drinken, is dit zeker een gezondere optie. Vergeet echter niet de wereld van latte, cappuccino en frappe. Het zijn gigantische glazen waarvan de calorieën vanwege mogelijke suikergehalte enorm zijn. Het toevoegen van suiker, siroop, room of slagroom aan je koffie voegt wat extra calorieën en mogelijke gezondheidsrisico’s toe. Als je deze dingen in gedachten houdt, is thee een geweldige optie om je suikerspiegel laag te houden. Maar als je een koffiefanaat in hart en nieren bent, kun je qua gezondheid nooit de plank misslaan met een kopje pure zwarte koffie. En door jouw koffiebonen thuis zelf te malen zorg je dat de smaak en de aroma van de koffie behouden wordt.

Bevat koffie ook antioxidanten net als gestructureerd water?

Zuurgraad speelt een belangrijke rol in de smaak van koffie. In de natuurlijke staat van groene koffiebonen bevat het verschillende soorten goede en slechte zuren. Sommige van deze zuren verdwijnen tijdens het branden van koffie. De twee belangrijkste boosdoeners zijn chlorogeenzuur en kininezuur.

Chlorogeenzuur, ook wel antioxidant genoemd, wordt meestal afgebroken tijdens het branden van koffie. Als gevolg hiervan stellen mensen donkere en langer gebrande koffiebonen vaak gelijk aan een lagere perceptie van zuurgraad bij het proeven. De chlorogene zuren die bij het branden van koffie niet worden afgebroken, worden omgezet in kininezuur. Dit zuur komt voor in donker gebrande koffiebonen en is verantwoordelijk voor het zure gevoel in de maag na het drinken van koffie.

Verzuring van jouw lichaam met lage ph waarde koffie?

Jouw lichaam kan te zuur zijn. Door te intensief te sporten, door medicijngebruik, stress en bepaalde voedingsstoffen kunnen zure afvalstoffen in je lichaam ophopen. Met alle gevolgen van dien voor jouw zuurtegraad, ofwel jouw pH-waarde.  Zo ook met extreem veel koffie drinken als gevolg van het kininezuur!

Om de zuurtegraad van jouw bloed te reguleren is jouw lever continu afvalstoffen aan het afvoeren. Zodra jouw lichaam te veel gifstoffen binnenkrijgt is er sprake van overbelasting. Gifstoffen worden dan opgeslagen in jouw lymfevocht, orgaanweefsel en bloed. Hiertoe heeft jouw lichaam nog een zelfregulerend intelligent systeem waarmee een teveel aan gifstoffen via je uitscheidingsorganen afgevoerd. Zo scheiden je nieren urine uit, voert jouw huid zweet af en voeren darmen jouw ontlasting af. Ook jouw longen voeren via het uitademen gifstoffen uit. De te lage ph waarde koffie alg gevolg van kininezuur dient dus met veel inspanning afgebroken te worden. Dit betekent dat jouw lichaam hiervoor energie gebruikt.

Ons lichaam belasten wij tegenwoordig heel intensief met zuren. Hierdoor kan het niet altijd alle afvalstoffen kwijtraken. Zure afvalstoffen zijn bijvoorbeeld looizuren, urine, vetzuren, melkzuren en azijnzuren. Als jouw lichaam de afvalstoffen niet volledig afvoert, worden ze opgeslagen in jouw gewrichten of orgaanweefsel. Dat kan leiden tot stijfheid in gewrichten en ook tot vermoeidheid.

Meer cafeïne in cola dan in koffie? Nee

Als je vermoedde dat koffie een hoger cafeïnegehalte heeft dan cola dan klopt dat. In een kopje koffie zit 140 mg cafeïne. In coca cola zit 34mg cafeïne. Terwijl coca cola light 46mg bevat. En in Pepsi One zit maar liefst 57,1 mg Cafeïne. Nog steeds minder dan de helft ten opzichte van een kopje koffie. De ph waarde cola is 2.4

water ionisator kraan ph waarde koffie

water ionisator kraan met gebruiksgemak

Water ionisator en koffie ph waarde

Hoe voorkom je dat je een te veel aan gifstoffen binnenkrijgt?
Een goed ultra fijn ingebouwd waterfilter in de water ionisator. Dit voorkomt dat je pesticiden, medicijnresten, nitraat, zware metalen, microplastics en asbestdeeltjes binnenkrijgt via jouw drinkwater. Het komt ook de smaak en geur van de koffie ten goede. De milieuvervuiling in het kraanwater heeft veel invloed op de smaak en geur beleving van jouw kopje koffie!

Hoe kan je alle eerder in jouw lichaam opgeslagen gifstoffen achteraf uit jouw lichaam verwijderen?
Met de aanschaf van een water ionisator welke gezond water drinken biedt en bomvol zit met antioxidanten. Deze antioxidanten hebben de kracht om jouw lichaam 7 dagen in de week en 24 uur per dag te ontgiften of te detoxen met een veelgebruikt Engels woord.

Wat biedt een water ionisator voor de ph waarde koffie?

Koffie of thee smaakt beter door de zuurgraad (ph-waarde) te verhogen. Dit kan alleen met een water ionisator waarop je de ph-waarde kan instellen. Zie touch screen in de kraan hierboven afgebeeld of bij de technische specificaties van de Alpha U1700 water ionisator. Zodra je dan voor een pH 9 of 10 kiest om koffie te zetten dan heft het de ph-waarde tussen de 4,85-5,13 van koffie op en kom je ongeveer op een pH van 7 uit hetgeen jouw lichaam prefereert. Hierdoor hoeft jouw lichaam minder energie te onttrekken om het kininezuur van jouw kopje koffie te neutraliseren. Jouw pure drinkwater waarmee jouw kopje koffie is gezet zit ook nog eens bomvol antioxidanten en bovendien is ook jouw ph waarde koffie verhoogd!