Groenten in beter water koken

Als u uw gewassen en ander voedsel beter wilt behandelen, dan kan dit met ultra-fijn gefilterd, zuurstofrijk en mineraalrijk water. Hierdoor blijft de smaak beter bewaard. Met name groente zal tijdens het koken een gedeelte van het water opnemen. Dit betekent een andere manier van eten, wat bijdraagt aan een gezonder leven. Helemaal wanneer u een ander dieet volgt waarin u relatief veel plantaardig voedsel consumeert zal dit resulteren in een (nog) betere levensstijl.

Gezond koken vraagt in de meeste gevallen meer aandacht terwijl het niet lastiger hoeft te zijn.

Welke groenten koop je biologisch en welke niet?

Het blijkt dat sommige groenten zelden met pesticiden worden bespoten en andere bijna altijd. Kijk op het blog artikel van Monique van de Vloed uit 2015. Daar staan alle antwoorden op vragen zoals welke groeten en fruit je beter biologisch kunt kopen en welke niet. Het blijft belangrijk om je groenten en fruit of ze nu biologisch zijn of niet te wassen, dit kan met water uit de Alpha Water Ionisator welke speciaal geschikt is voor het wassen van groenten en fruit.

Koken van biologische groenten in puur water

Ten eerste kun je denken aan biologische asperges koken maar ook broccoli, bloemkool, witlof en spinazie koken in gezond water.

==> We bestaan maar liefst voor 80% uit water.  Kies je voor een gezond leven dan besteed je meer aandacht aan water welke jouw lichaam binnenkomt.

Het koken en eten van biologische en vegetarische gerechten is natuurlijk niet lekker goedkoop. Tel  je de investering om water van top kwaliteit thuis met een Alpha Water Ionisator te produceren dan komt er nog ongeveer 1.000 Euro per jaar bij. Uitgaande van de afschrijving van 2500 euro over 5 jaar, 2 filtersets per jaar en onderhoud. Maar dan investeer je in jouw gezondheid voor de lange termijn. Veel huishoudens besteden een groot vermogen per jaar aan biologische groenten, dure biologische groenten koken of wassen in kraanwater is een onverstandige keuze. Het is in deze tijd niet langer de optimale keuze.

5 tips voor minder verlies van voedingsstoffen

Groenten kunnen tot wel 50% van hun voedingsstoffen verliezen tijdens het kookproces. Daarom hier een aantal tips:


1. Snijd groenten in zo groot mogelijk stukken
2. Gebruik zo min mogelijk water bij het koken van groenten
3. Kook groenten niet te lang
4. Stoom je groenten vaker
5. Eet meer rauwkost.

Verontreiniging van goedkoop kraanwater

Het PWN kraanwater is een mengsel van 1/3 verontreinigd oppervlaktewater en 2/3 puur bronwater. Het pure water produceren de 10 waterleidingbedrijven uit 23 bronnen waar zich 400 jaar oud zeer goed water bevindt. Echter wordt dit pure water gemengd met het oppervlaktewater en vervoerd via het waterleidingnetwerk. Het waterleidingnetwerk met een lengte van 135.000 km bestaat bovendien uit 1/4 60 jaar oude asbestcement leidingen welke onverwachts kunnen lekken. Het oppervlaktewater bevat echter zowel medicijnresten, pesticiden, chloor als ook plastic deeltjes van met name kleding. De plastic deeltjes zijn in het milieu gekomen door onze wasdrogers.

Pure hoge kwaliteit water uit een Alpha  Water Ionisator

  • mineraalrijk water
  • zuurstofrijk water
  • medicijnrest vrij water
  • pesticiden vrij water
  • chloor vrij water
  • plastic nano deeltjes vrij water
  • asbest nano deeltjes vrij water

Door het zuurstofrijke pure water krijg je een grote hoeveelheid antioxidanten binnen en ontgift je continue jouw lichaam. Dit vertraagt ook het verouderingsproces volgens deskundigen.

Advies: neem zelf actie

Neem het heft in eigen handen Huur of koop Alpha apparatuur en vervang jouw kraanwater door gezond water. Dan kun je jouw voedsel op een betere manier behandelen.