Wat is de beste manier van water filteren thuis?

Water filteren thuis is populair geworden. Mensen hebben jarenlang thuis een waterfilterkan met koolstoffilter gebruikt. De TDS-waarde – een indicatie voor de mate van vervuiling – daalt in deze goedkopere koolstoffilters tot een waarde van ongeveer 90. Hierdoor blijven schadelijke stoffen in het gefilterde drinkwater achter. Alpha water brengt de TDS naar nul voor echt zuiver puur en verfrissend water. En bovendien geeft de waterionisator automatisch aan wanneer jouw waterfilter vervangen dient te worden. Gemiddeld pas na 6 tot 8 maanden goed voor 4800 liter drinkwater. Kies het beste waterfilter voor thuis!

waterfilter alpha in 10 stappen
waterfilter alpha in 10 stappen

Een waterfilter hoe werkt water filteren thuis?

Door de in het water opgeloste stoffen te filteren wordt het drinkwater puur. Het gepatenteerde Alpha Waterfilter-systeem is door de jarenlange doorontwikkeling veel geavanceerder dan andere op de markt beschikbare systemen zoals een waterkan. Onze waterfilter-set bevatten maar liefst 10 stappen. De beide waterfilters zitten 1 een enkele behuizing. 

Water filteren thuis fase 1

Filter 1 Stap 1: Restanten basis filter

Verwijdert roest, sedimenten, puin en zwevende deeltjes

Filter 1 Stap 2: Krachtig koolstof poederstof filter

Verwijdert organische chemicaliën zoals chloor, trihalomethanen

 en fenol

Filter 1 Stap 3: Krachtig koolstof korrels filter

Verwijdert organische chemicaliën zoals chloortrihalomethanen en fenol

Filter 1 Stap 4: Vilt laag met hoge dichtheid

Verwijdert roest en sedimenten.

Water filteren thuis fase 2

Filter 2 Stap 5: Krachtig koolstof korrels filter

Verwijdert organische chemicaliën zoals chloor, thrihalomethanen en fenol

Filter 2 Stap 6: Keramisch Kwarts Krachtig filter

Verbeterd de smaak van het water door ver-infrarood uit te stralen

Filter 2 Stap 7: Super Keramisch Antibacterieel

Verwijdert bacteriën, onzuiverheden en zware metalen

Filter 2 Stap 8: Ion Keramisch 

Voegt het gevoel van verfrissing toe aan water door Ionen aan het water toe te voegen

Filter 2 Stap 9: Calcium Sulfaat

Verwijderd chloor en voegt mineraal calcium toe

Filter 2 Stap 10: Vilt laag met hoge dichtheid

Verwijdert roest, sedimenten, puin en zwevende deeltjes

De lange gebruiksduur van filter en minder milieu belasten

Steeds meer bewuste mensen zoeken naar technische oplossingen om minder vervuild kraanwater te drinken. Men vertrouwd niet langer op de waterzuivering van de waterleidingbedrijven. Een grote groep koopt plastic bronwater flessen. Dit bronwater veroorzaakt een plastic afval ramp voor onze oceanen. Bovendien komen er nano plastic deeltjes van de plastic fles in jouw bronwater terecht. Een waterfilter voor thuis is een betere ecologische oplossing. 

Met een Alpha waterionisator hoef je  niet langer met bronwater flessen of mineraalwater pakken te sjouwen of ze online te bestellen en te laten bezorgen. Qua gebruik staat één alpha waterfilter-set gelijk 6 tot 8 maanden water drinken voor 2 gezinsleden. Een Alpha Water filter zorgt hierdoor voor veel minder milieuvervuiling t.o.v. plastic bronwater flessen. Helaas is het in Europa nog niet mogelijk om filters te recyclen. Wel gebruikt Alpha water voor de behuizing van het waterfilter BPA-veilig materiaal. Hoe lang uw waterfilter meegaat, hangt uiteindelijk af van de TDS-waarde van het ongefilterde water.

Water filteren thuis met waarschuwing vervanging

Met een TDS-meter meet je de waarde van opgeloste stoffen. Deze waarde is overal ter wereld anders. Ook binnen Nederland zijn er verschillen. De Alpha waterionisator geeft vanzelf een signaal zodra het filter vervangen dient te worden. 

water filteren thuis Alpha gezond water
water filteren thuis Alpha

Een Alpha waterfilter voor thuis filtert alle stoffen

Alpha water filtert een scala van stoffen uit kraanwater. Waaronder stoffen als glyfosaat, fluoride, lood, kwik en chloor. De meeste eenvoudige koolstoffilters ontharden alleen het kraanwater. De onderzoekers bij de fabrikant hebben 25 jaar ervaring met waterkwaliteit verbetering in Korea. De technologie van water filteren thuis is steeds verder ontwikkeld tot op ultra fijn niveau van plastic en asbest nano-deeltjes. Met behoud van mineralen. Ook is het tegelijkertijd een waterfilter medicijnresten en verhelpt de RIVM waarschuwing van juni 2021 aangaande PFAS. 

Water filteren thuis voor betere koffie en thee?

Door kraanwater eerst goed te filteren krijgt het drinken van een kopje thee of een kopje koffie een andere beleving. Dit komt doordat restanten van chemische stoffen de smaakpapillen niet langer beïnvloeden. Alleen de pure thee en koffiearoma worden intens ervaren. Heb je ooit een vettig laagje op jouw thee of luchtbellen zien drijven? Dat komt omdat er te veel vervuilende stoffen in jouw kraanwater zitten. Zodra je deze stoffen zoals het ongezonde lood en chloor uit je water filtert, verdwijnt ook de geur en aardse smaak. De echte thee en koffie smaak van je warme drank komt direct tevoorschijn.

De Ph waarde hoger instellen voor koffie en thee drinken

De Alpha waterfilter is geïntegreerd in de waterionisator. Met de waterionisator kan je de Ph waarde hoger zetten dan het landelijk gemiddelde van 7.6 van het kraanwater. Omdat zowel thee en koffie tot verzuring leiden van jouw warme drankje kan je dit voorkomen door voor jouw waterkoker en koffiezetapparaat water te gebruiken met een Ph van 8.5 tot 9.5.  Zowel een waterfilter voor thuis als met een water ionisator betere koffie en thee op een verantwoorde manier drinken zijn allemaal gezondheidskeuzen. Je kan dit allemaal instellen op de U1700 waterfilter kraan. Adviseren je graag bij de keuze aangaande water filteren thuis!