Drinkwater is in verschillende vormen in Nederland te verkrijgen. Wij kiezen voor gezond water drinken en belichten voor je de verschillen tussen kraanwater, bronwater en gezond water. Hieronder tref je antwoorden aan op 3 vragen.

drinkwater nederland

Drinkwater nederland

Drinkwater Nederland is het kraanwater gezond?

In 2021 is het RIVM naar buitengekomen met de resultaten van een aantal onderzoeken. We hebben de originele bron teksten voor je op een rij gezet:

Pesticiden RIVM publicatie 26-1-21

PFAS Chemicaliën RIVM Publicatie 4-6-21

Nitraten RIVM Publicatie 5-7-21

Verder wil het RIVM onderzoek doen naar microplastics en de zuiveringsinstallaties verbeteren. De reden van deze strategie is een alarmerend onderzoek microplastics uit 2017 in het buitenland. Zelf hebben we op Kraanwater Kwaliteit Verbeteren een samenvatting gegeven over de kwaliteit van ons drinkwater in Nederland.

bronwater sourcy

bronwater sourcy

Drinkwater Nederland is bronwater gezonder?

Ja evenwel nog steeds niet gezond omdat het haar vitaliteit heeft verloren. Het is dood water zonder antioxidanten. En bovendien veel mensen bronwater drinken uit plastic flessen welke qua vervoer ook een lange weg afleggen met milieuvervuiling door diesel van de vrachtwagens. Bovendien drinkt je ook plastic nano deeltjes vanuit de binnenkant van de fles. Klik op bronwater kopen voor alle beschikbare informatie.

Geïoniseerd gefilterd water het beste drinkwater in Nederland

gezond water drinken

Zuurstofrijk ultra fijn gefilterd fris water

De werking van een goed waterfilter voor thuis

De Alpha water ionisator heeft een ingebouwd gepatenteerd filter met 10 filter stappen. Deze technologie is gedurende 20 jaar doorontwikkeld en veel geavanceerder dan waterfilter kannen welke verkrijgbaar zijn in Nederland. Ten eerste hebben deze minder stappen qua waterfiltering en bovendien geen systeem om de filters te ontdoen van bacteriële vervuiling. Water wat langer dan 24 uur stilstaat in een waterfilter is zeer ongezond. Het programma Radar heeft hier veel aandacht aan besteed onlangs.

De werking van een water ionisator en nog een extra waterfilter

In Nederland is geïoniseerd water een nieuw begrip. Het ioniseren van lucht in onze huizen wordt langzaam bekender. Voor drinkwater is ioniseren in Nederland nog heel onbekend. Onze website heeft een  schat aan informatie over drinkwater waarmee we een stuk kennisoverdracht trachten te realiseren. Ook de serie platinum platen ingebouwd  in de water ionisator – met elk een verschilde doorsnede qua membraan – functioneert als een waterfilter om stoffen welke er niet in horen af te voeren. Wil je het naatje van de kous wezen onderzoek dan de werking van een water ionisator

Geinioseerd water bomvol antioxidanten voor optimale ondersteuning gezondheid

Ook zorgt een water ionisator voor het herstellen van de structuur van het drinkwater en zit het water bomvol antioxidanten. Dit laatste is van belang als we ouder worden en ons lichaam willen beschermen tegen verzuring. De gunstige werking op onze gezondheid is wetenschappelijk onderzocht.

Advies voor Drinkwater in Nederland

water ionisator kopen alpha u1700 gezond water drinken

water ionisator kopen voor onder het aanrecht

Koop een Alpha u1700 Water Ionisator in jouw keuken. Wees blij en trots met deze gezondheidskeuze voor jouw huishouden.