Sapvasten met een detox kuur met sapjes wint enorm aan populariteit bij dertigers en veertigers. De voordelen van detoxen met sapjes worden sterk overdreven en over de nadelen wordt niet gesproken. Het argument dat de darmen, nieren en lever extra ondersteuning nodig door de grote toename in milieuvervuiling is wel valide. Wij geloven dat je met achteraf ontgiften en nieuwe vergiftiging voorkomen jouw lichaam pas echt goed ondersteunt. Wij denken dat deze steun zeer welkom en noodzakelijk is. De toename qua milieuvervuiling i.c.m. de chemicaliën vanuit de voedingsindustrie laat alarmbellen rinkelen voor:

 • Luchtvervuiling
 • Verontreinigd kraanwater
 • Verdovende middelen
 • Pesticiden op groenten en fruit
 • Conserveermiddelen in voedsel
 • Additieven in voedsel
 • Chemische stoffen in voedsel
 • Zware metalen in vaccins
 • Toename in alcoholgebruik

Een combinatie van periodiek sapkuren met elke dag levend water drinken en een gezonde levensstijl  kan wel eens de road to follow zijn.

detoxen sapjes

detoxen sapjes

Hoe ondersteunt detoxen met sapjes bij jouw gezondheid

Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen tegen oxidatieve schade met name veroorzaakt door luchtvervuiling. De verschillende vitamines en mineralen in sapjes hebben een positieve invloed op het immuunsysteem en zorgen tevens voor een goede weerstand. Bovendien helpen de vitamines en mineralen in sapjes de vermoeidheid te verminderen en je energieniveau te ondersteunen. Als gevolg hiervan ondersteunt een detox-kuur jouw algehele vitaliteit.

Jouw lever ondersteunen met een detox kuur

De gezonde groeten en fruitsappen bevatten verse biologische ingrediënten. Detox-sap bevat ook choline, wat helpt bij de effectieve reiniging van de lever. Daarnaast zorgen ingrediënten als selderij, groene bladgroenten, bieten, peterselie, koriander, salie, gember, oreganobladeren, kurkuma en knoflook voor een overvloed aan gezonde voedingsstoffen. Gedurende het sapvasten eet je in geconcentreerde vorm van soepen en sappen enkele kilo’s van deze groenten. Met detox sappen geef je zowel jouw lichaam als geest rust. Ook geef je door deze bewustwording  vaker ongezonde gewoontes op.

Dankzij de gezonde voedingsstoffen in biologische sappen helpt dat met jouw immuunsysteem versterken en jouw algehele vitaliteit. Het belangrijkste doel van detoxen met sapjes is om je lichaam kort een ​​pauze te geven. Door voornamelijk biologische groentesappen te drinken verlicht dat tijdelijk de belasting van organen. Af en toe een huidreinigend sapje drinken kan worden gezien als onderdeel van een gezond en evenwichtig leven en een goede manier om jouw gezondheid te ondersteunen.

detoxen zelf maken

detoxen zelf maken

Ondersteun de gezondheid met detoxen sapjes

Met een detox kuur help je jouw lichaam om zijn natuurlijke functies uit te voeren. Je kunt het vergelijken met het schoonmaken van de filters van je auto. Dit zorgt ervoor dat het optimaal blijft functioneren. Sappen zijn te vergelijken met het reinigen van de ‘filters’ van je lichaam. Vastende sappen dragen bij aan het behoud van een gezond spijsverteringsstelsel en helpen bij de reinigende werking van jouw lever. Deze organen spelen een belangrijke rol bij het verwijderen van gifstoffen.

Stop met ongezonde gewoontes zodra je sapjes drinkt

Je zult merken dat vastensap een gevoel van reinheid en hernieuwde energie geeft. Het advies van sapjes fabrikanten  is door (tijdelijk) te stoppen met ongezonde gewoontes de sapkuur resultaten te verbeteren. Reinigen is gewoon een stuk effectiever als je stopt met koffie drinken, alcohol, roken en junk food eten. Er komen immers hierdoor veel schadelijke stoffen in je systeem terecht.

detox kuur zelf maken

detox kuur zelf maken

Voordelen van detoxen met sapjes of levend water

Ontgiften helpt je gezond en fit te blijven. De gezondheidsvoordelen van een detox zijn eigenlijk te veel om op te noemen. Ten eerste ondersteunt een detox jouw gezondheid. Op deze manier kunnen jouw organen zich concentreren op het in stand houden van het voortbestaan ​​van uw lichaam. Detoxen sapjes helpen organen hun dagelijkse functies optimaal te blijven uitvoeren. De grote hoeveelheden gezonde voedingsstoffen in vruchtensappen helpen jouw lichaam te beschermen tegen oxidatieve schade. Deze worden  veroorzaakt door de zon en luchtvervuiling.  De detox kuur helpt je om een ​​algeheel gevoel van ‘schoon’ en gezond te geven. Levend water drinken geeft je continue dit gevoel. Dit is als het ware geen kuur.

Blijf gezond met detoxen

Sapvasten kan ook gebruikt worden om af te vallen. Tijdens deze fase wil je extra gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen en je lichaam optimaal ondersteunen. Bovendien helpt een detox je bewuster te worden van je eetpatroon. Daarna zal het voor je gemakkelijker zijn om over te schakelen naar gezondere eetgewoonten om je te helpen een gezond gewicht te behouden. Daarom kunnen detoxen sapjes ook een goede ondersteuning zijn naast je dagelijkse voeding. Dit is ook de reden dat een combinatie van sapjes en gezond water drinken wellicht de weg is om te volgen.

Ondersteun je immuunsysteem

Ontgiften is een goede manier om jouw immuunsysteem te ondersteunen. Sappen bevatten een breed scala aan micronutriënten in een volledig natuurlijke vorm. Deze kuur voorziet je lichaam van een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en antioxidanten, die bijdragen aan je weerstand en ook jouw energieniveau ondersteunen.

De mogelijke bijwerkingen van ontgiften

Een bijwerking van ontwenningsverschijnselen zijn gewoonlijk ontwenningsverschijnselen die worden veroorzaakt door het stoppen met het gebruik van verslavende middelen. Denk hierbij aan alcohol, tabak, suiker en met name koffie. De sapkuur fabrikanten raden daarom aan deze tijdens de pretox periode geleidelijk af te bouwen. De reacties op detoxen zijn niet te voorspellen. De factoren waar het met name vanaf hangt zijn jouw eetgewoonten, jouw algemene conditie, jouw medicatiegebruik, het water welke je drinkt en jouw algehele stofwisseling. Daarom adviseren sapkuur detox fabrikanten je zelf heel goed voor te bereiden op detox. Hiermee beogen ze het risico op ontwenningsverschijnselen voor jou te verkleinen. Onderstaand tref je  de belangrijkste bijwerkingen van detoxen aan van minst voorkomend naar meest voorkomend:

 • Misselijkheid
 • Opgeblazen buik
 • Trage stoelgang
 • Mindere vitaliteit
 • Vermoeidheid
 • Spierspanning
 • Vreetbuien
 • Behoefte aan junkfood
 • Slechter slapen
 • Meer transpireren
 • Hoofdpijnen

Kies voor levend water drinken naast detoxen met sapjes

kraanwater en geioniseerd water

kraanwater en geioniseerd water

Normaal gesproken bestaat water uit clusters van 12-13 watermoleculen. Zeshoekig water heeft clusters met zeshoekige ringen die elk 6 watermoleculen hebben. Veel wetenschappers hebben talloze onderzoeken en experimenten uitgevoerd en ontdekten dat smeltwater uit een dorp met een lang leven het verouderingsproces en ziekten afschrikt. Medische wetenschappers rapporteerden dat hexagonaal water belangrijke cellulaire componenten beschermt en vele ongeneeslijke ziekten en diabetes voorkomt.

Je hoeft niet naar een lang leven dorp te gaan om te detoxen

Een ionisator voor water betekent dat je niet hoeft te reizen naar de bergen om smeltwater te drinken. Je hoeft ook niet te zoeken naar detox sapjes. Als je mensen die in lang leven dorpen over de hele wereld wonen naar hun geheim van een lang leven zou vragen, dan komen er verschillende antwoorden. Het geheim van hun gezondheid zou vegetariër zijn. Weer andere mensen zouden zeggen dat ze voedsel eten dat veel lactobacteriën bevat of dat ze heel blij zijn. Doorwerken en blijven werken en niet met pensioen gaan is een ander veel genoemd antwoord. Er is echter overal één gemeenschappelijk geheim. Ze doen aan gezond water drinken! En niet aan detoxen met sapjes.

water ionisator kopen alpha u1700 gezond water drinken

water ionisator kopen voor onder het aanrecht

Levend water en de gemeten bewegelijkheid

De bewegelijkheid of vitaliteit of energierijkheid van de wateratomen verschild namelijk qua water typen. En wordt gemeten in Hz. Onderstaand geeft hiervan een keuze overzicht:

 1. Kraanwater 120 Hz
 2. Bronwater 110 Hz
 3. Water in een lang leven dorpen 75 Hz
 4. Een water ionisator genereert alkalisch geïoniseerd water 54 Hz

Hoe kleiner het Hz getal, hoe actiever of levendiger het water is en des te meer het water betiteld kan worden als “het levende water”. De toestand van water met een Hz hoger dan 120 wordt “stilstaand” genoemd. Dit stilstaande water herbergt gemakkelijk bacteriën. Dit is ook het grote gevaar bij het gebruik van waterkannen om het water te filteren. En zeker ook voor het drinken van detox thee naast de sapjes. Als je een paar dagen geïoniseerd alkalisch water drinkt, voelt jouw maag comfortabel aan en gaat de ontlasting minder stinken en ook drijven op het water. Het betekent dat alkalisch geïoniseerd water de darmflora heeft genormaliseerd. Je hoeft dus niet naar een lang leven dorp. Het drinken van gezond smeltwater kan abnormale gisting in de darmen genezen. Kies altijd voor detoxen met een water ionisator en niet alleen periodiek met sapjes!