asperges koken
Asperges koken in gezond water

Asperges koken is niet eenvoudig qua byte. Hoelang laat je asperges koken is de meest gestelde vraag. Asperges  behoren tot de groep groeten welke zeer seizoens gebonden zijn. En ieder jaar van maart tot juni zijn de verse Nederlandse asperges weer in de aanbieding! Nederlanders eten dan lekker goedkoop massaal (biologische) asperges. Asperges zijn het beste voorbeeld dat gezond ook lekker kan zijn: ze zijn bijzonder laag in calorieën en zitten bomvol vitamines. Voor een gezond leven en binnen een vegetarisch gerecht een zeer lekkere ingredient.

In Amerika bestaat het zeer populaire Alkaline Dieet waarbinnen vaak de groene asperges koken een belangrijke aanvulling en tip is. Bij chronische ziektebeelden is de pH waarde van het lichaam vaak te laag. Door meer groenten en fruit te nuttigen met een zeer hoge pH waarde kan de te lage pH waarde van het lichaam omhoog worden bijgesteld.

Dien ik biologische asperges te kopen?

Deze vraag is ontstaan door de angst van het gebruik van pesticiden door boeren. Hoewel de asperges zich onder de grond bevinden is het toch niet helemaal uitgesloten dat een biologisch gekweekte asperge beter is. We zijn van mening dat pesticiden ook door de asperges worden opgenomen. Restanten van pesticiden bevinden zich mogelijk ook op de oppervlakte. Met gewoon kraanwater was je deze helaas niet van de oppervlakte af. Dus het antwoord is Ja plus een Alpha Water Ionisator om de biologische groene of witte asperges in puur water te koken. Asperges koken wordt dan een feest!

Kan ik de pesticiden van niet biologische asperges af krijgen?

Dit kan door een Alpha Water Ionizer aan te schaffen en te kiezen voor de functie wassen van groeten en fruit. Speciaal iets zuurder water – welke beter schoon maakt – wast de pesticiden van alle groenten  en fruit af. Water Ionizers zijn nog onbekend in Nederland. In het Japan en Korea heeft 10% van de huishoudens een water ionizer en ook de ziekenhuizen staan er vol mee. In Amerika worden water ionizers rasend populair in combinatie met het Alkaline Dieet. Kies voor een gezond leven en drink gezond water en ontdoe jouw groenten van pesticiden. Lekker goedkoop kraanwater om te drinken en groente mee te wassen is niet langer de weg om in te slaan.

Kan ik asperges koken in gezond water?

Alpha water is zuiver en bevat geen chloor en medicijnresten. De Alpha Water Ionisator biedt heel voordelen voor jouw gezondheid. Bovendien bevat water dan  veel meer zuurstof. Dit komt uiteindelijk de smaak van alle groeten en dus ook de groene asperges ten goede. Schrijf je in voor de gratis gezond water drinken cursus.

Asperges koken hoeveel minuten?

De meest gestelde vraag is hoeveel minuten de asperges dient te koken. Dit verschilt voor roerbakken of voor serveren als groente. Ga naar Aspergeskoken.nl voor alle wel gestelde vragen. Een feest: asperges koken!