Detoxen met een sapkuur is immens populair. Met de zogenaamde sapdetox  ook wel sapvasten of sapkuren genoemd, reinig je je lichaam van binnenuit en geef je jouw organen rust. En met een beetje geluk verlies je ook nog wat kilo’s. Januari is altijd de maand om de goede voornemens van December in uitvoering brengen. We drinken dan een maand lang geen alcohol, zorgen opeens voor voldoende lichaamsbeweging en focussen massaal op gezond eten. Uiteraard met de instelling dit ook na Januari zo lang mogelijk vol te houden. En dat is het probleem. Een 3 daags sapkuurtje kost al gauw 200 Euro. Is er geen andere ontgifting methode? Ja, heel eenvoudig elke dag levend water drinken!

"<yoastmark

Detoxen met sapjes

Vasten of een sapkuur wat is dat? 

De sapkuur ook wel sapvasten genoemd, is een manier om je lichaam meer vitaliteit te geven. Vers sap drink je maar 1 tot 5 dagen. Dit helpt je lichaam te ontgiften en je systeem opnieuw op te starten. Meestal bevat een sapkuur 6-8 sappen per dag. Sap bevat geen vezels, dus je darmen krijgen rust. Je lichaam krijgt rust tijdens de sapkuur. En dus kan deze focussen op ontgifting. Wil je een sapkuur starten? Dan is er naast een sapkuur nog een andere methode om te overwegen!

Wat zijn de voor- en nadelen van detoxen met een sapkuur?

Het vasten van sap heeft veel voordelen. Genezende biologische sappen stimuleren je immuunsysteem en algehele vitaliteit. Meer energie, verbeterde focus en een betere huidskleur. De nadelen zijn de voorbereiding, hoge kosten en gebrek aan wetenschappelijk bewijs voor ontgifting met sapkuren. De afbouw- en opbouwfase van normale voeding kost veel tijd. De beste resultaten worden bereikt wanneer er geen voedsel wordt geconsumeerd. Dit kan wel eens een uitdaging opleveren. Jouw sociale verplichtingen kunnen roet in het eten gooien.

Hebben detox-methoden bijwerkingen?

Bijwerkingen van detoxen met een sapkuur variëren van persoon tot persoon. Natuurlijk kun je een beetje een kater voelen omdat je stopt met het eten van vast voedsel. De eerste dag ben je misschien wat vermoeider en trager. Sap bevat geen vezels, dus je lichaam moet eraan wennen. Je geeft je darmen rust waardoor je de energie vrijmaakt die normaal gesproken wordt besteed aan het verteren van voedsel en je focust op het ontgiftingsproces. De eerste twee dagen kan je lichte hoofdpijn krijgen, omdat jouw lichaam in de detox-modus gaat. Een goede voorbereiding helpt de bijwerkingen te verminderen. Voordat je aan een sap ontgifting begint, moet je stoppen met bewerkte voedingsmiddelen, rood vlees, alcohol, koffie en nicotine.

detox kuur zelf maken

detox kuur zelf maken

Detoxen sapkuur kost geen drie dagen tijd maar in totaal negen dagen

Er zijn veel sapkuren en er zijn ook andere detox-opties. De hele detox duurde eigenlijk negen dagen met een driedaagse kuur. Een driedaags detoxpakket bevat 24 sappen en kruidenthee.Het zijn 8 sappen per dag. Het is het beste om geen vast voedsel te eten tijdens de sapkuur. Behalve sappen mag je alleen water en kruidenthee drinken. De kwaliteit en zuiverheid van het sap dat je drinkt tijdens de sap reiniging is erg belangrijk.

Om het beste resultaat uit een reiniging te halen, is het belangrijk om je lichaam goed voor te bereiden. Voor de detoxen verminder je gedurende drie dagen je normale voedselinname met een zogenaamde pretox – en na de kuur bouw je langzaam weer op naar vast voedsel in de aftertox tijd. Geen bewerkte voedingsmiddelen, geen alcohol, geen cafeïne, geen nicotine en geen rood vlees. Drink veel water en eet veel verse groenten en fruit. Het voorbereidings- en afronding proces is vergelijkbaar: geen koffie of alcohol, geen dierlijke eiwitten of bewerkte voedingsmiddelen en geen suiker. Wel doen: water, volkoren granen, bonen, fruit, zaden en noten.

Levendig smeltwater is zeshoekig water en een krachtige ontgifter

Je zult je waarschijnlijk afvragen wat is levend water? Het is een Russische uitvinding uit de jaren tachtig en is de afgelopen veertig jaar verder ontwikkeld in Japan en Korea. Een water ionisator heeft meerdere functies in 1 apparaat. Naast een goed waterfilter is de belangrijkste functie het kraanwater haar energie teruggeven. Vanaf de sneeuwvorm of ijskristal-vorm hoog in de bergen is het heel lang onderweg voordat jij het opdrinkt. Smeltwater heeft haar kracht bewezen in dorpen waar inwoners boven de honderd worden. En veel smeltwater drinken wat heel langzaam is gaan smelten en enkele duizenden jaren is opgeslagen bij extreem lage temperaturen, onder -30°C. Smeltwater bevat veel hexagonaal water.

ijskristal zeshoekig detoxen met levendig water

ijskristal zeshoekig detoxen met levendig water

Met wonderwater veel eenvoudiger detoxen dan met een sapkuur

kraanwater en geioniseerd water

kraanwater en geioniseerd water

Normaal gesproken bestaat water uit clusters van 12-13 watermoleculen. Zeshoekig water heeft clusters met zeshoekige ringen die elk 6 watermoleculen hebben. Veel wetenschappers hebben talloze onderzoeken en experimenten uitgevoerd en ontdekten dat smeltwater uit een dorp met een lang leven het verouderingsproces en ziekten afschrikt. Dr. Moosik Jeon van KAIST, Dr. Gyuhak Lee van het kankercentrum van Mercy Medical Center, en andere medische wetenschappers rapporteerden dat hexagonaal water belangrijke cellulaire componenten beschermt en vele ongeneeslijke ziekten en diabetes voorkomt en behandelt.

Je hoeft niet naar een lang leven dorp te gaan om te detoxen met een sapkuur

Een ionisator voor water betekent dat je niet hoeft te reizen naar de bergen om smeltwater te drinken. Ontlasting van mensen die in een lang leven dorp wonen zijn bijna reukloos, de kleur van eigeel en wegen heel licht zodat ze op het water blijven drijven. Bovendien zal iedereen die een week in een van de lang leven dorpen doorbrengt, merken dat de geur van zijn uitwerpselen verdwenen is. Je ziet daar niemand met alleen sapjes gezond blijven!

Als je mensen die in lang leven dorpen over de hele wereld wonen naar hun geheim van een lang leven zou vragen, dan komen er verschillende antwoorden. Het geheim van hun gezondheid zou vegetariër zijn. Weer andere mensen zouden zeggen dat ze voedsel eten dat veel lactobacteriën bevat of dat ze heel blij zijn. Doorwerken en blijven werken en niet met pensioen gaan is een ander veel genoemd antwoord. Er is echter overal één gemeenschappelijk geheim. Ze doen aan gezond water drinken!

water ionisator kopen alpha u1700 gezond water drinken

water ionisator kopen voor onder het aanrecht

Levend water en de gemeten bewegelijkheid

De bewegelijkheid of vitaliteit of energierijkheid van de wateratomen verschild namelijk qua water typen. En wordt gemeten in Hz. Onderstaand geeft hiervan een overzicht.

Kraanwater 120 Hz
Bronwater 110 Hz
Water in een lang leven dorpen 75 Hz
Een water ionisator genereert alkalisch geïoniseerd water 54 Hz

Hoe kleiner het Hz getal, hoe actiever het water is en des te meer het water betiteld kan worden als “het levende water”. De toestand van water met een Hz hoger dan 120 wordt “stilstaand” genoemd. Dit stilstaande water herbergt gemakkelijk bacteriën. Als je een paar dagen geïoniseerd alkalisch water drinkt, voelt jouw maag comfortabel aan en gaat de ontlasting minder stinken en ook drijven op het water. Het betekent dat alkalisch geïoniseerd water de darmflora heeft genormaliseerd. Je hoeft dus niet naar een lang leven dorp. Het drinken van gezond smeltwater kan abnormale gisting in de darmen genezen. Kies voor detoxen met een water ionisator en geen sapkuur!