Spinazie koken in Alpha Water?

Spinazie koken is niet eenvoudig qua byte. Hoelang laat je spinazie koken is de meest gestelde vraag.

spinazie koken in gezond water

Spinazie is een groente welke je op vele manier kan bereiden en dit bepaalt ook de benodigde kooktijd. Ook kan je met spinazie lekker goedkoop eten. Vegetarisch kan je ook spinazie in heel veel gerechten verwerken. Verse spinazie is te herkennen aan mooie lichtgroene bladeren zonder bruine randen.  Spinazie bevat veel ijzer en zit bomvol vitamines. Het is een gezonde groente welke niet dik maakt. Voor een gezond leven kies je voor spinazie koken in gezond water! De bladgroente spinazie bevat bètacaroteen, vitamine B2 en B3, calcium , fosfor en magnesium.

Spinazie en ijzergehalte

Spinazie is een groene bladgroente, die erg snel groeit. Het gehele jaar door kan er spinazie worden geteeld en dus ook worden geoogst en gegeten. Vroeg in de lente wordt er onder glas gezaaid om een vroege oogst mogelijk te maken. De rest van het jaar wordt er in de volle grond spinazie geteeld. Spinazie heeft een hoog ijzergehalte dat echter lange tijd werd overschat. De bladgroente Spinazie bevat inderdaad veel ijzer, maar niet zoveel als in eerste instantie werd verondersteld. Spinazie bevat zoveel goede eigenschappen dat je deze groente in elk geval af en toe moet eten.

Gevaar van veel en vaak spinazie eten

Bladgroenten bevatten nitraten, dat geldt dus ook voor spinazie. Het meeste ervan verlaat het lichaam. Een klein gedeelte van de nitraten worden omgezet in nitriet. Dit is voor zuigelingen een risico. Nitrieten bevorderen de vorming van N-nitrosoverbindingen, nitrosaminen (spinazie met vis). Dit zou volgens sommige onderzoekers kankerverwekkend zijn, echter niet iedereen deelt deze mening.  Er gaan veel fabeltjes rond ver de slechte invloed van spinazie op onze gezondheid. Eet gerust spinazie, maar doe het met mate en varieer het eten van groente. Zo krijg je nooit teveel nitriet binnen en door de variatie eet je van alle vitaminen een bepaalde hoeveelheid.

Dien ik biologische spinazie te kopen?

Deze vraag is ontstaan door de angst van het gebruik van pesticiden door boeren. Omdat de spinazie in de potgrond of koude grond wordt geteeld, is de noodzaak voor biologisch gekweekte spinazie groot. We zijn van mening dat pesticiden ook door de spinazie worden opgenomen. Restanten van pesticiden bevinden zich mogelijk ook nog op de oppervlakte van de spinazie. Met gewoon kraanwater was je deze helaas niet van de oppervlakte af. Spinazie koken helpt ook niet voor de pesticiden. Dus het antwoord is Ja plus een Alpha Water Ionisator om de biologische spinazie in puur water te koken. Spinazie koken wordt dan een feest!

Kan ik de pesticiden van niet biologische spinazie af krijgen?

Dit kan door een Alpha Water Ionizer aan te schaffen en te kiezen voor de functie wassen van groeten en fruit. Speciaal iets zuurder water – welke beter schoon maakt – wast de pesticiden van alle groenten  en fruit af. Water Ionizers zijn nog onbekend in Nederland. In het Japan en Korea heeft 10% van de huishoudens een water ionizer en ook de ziekenhuizen staan er vol mee. In Amerika worden water ionizers rasend populair in combinatie met het Alkaline Dieet. Kies voor een gezond leven en drink gezond water en ontdoe jouw groenten van pesticiden. Lekker goedkoop kraanwater om te drinken en groente mee te wassen is niet langer de weg om in te slaan.

Kan ik spinazie koken in gezond water?

Alpha water is zuiver en bevat geen chloor en medicijnresten. De Alpha Water Ionisator biedt heel voordelen voor jouw gezondheid. Bovendien bevat water dan  veel meer zuurstof. Dit komt uiteindelijk de smaak van alle groeten en dus ook de spinazie ten goede. Vegetarisch en biologisch bewuste mensen kiezen voor water. Schrijf je in voor de gratis gezond water drinken cursus.

Spinazie koken hoeveel minuten?

De meest gestelde vraag is hoeveel minuten de spinazie dient te koken. 2 minuten gemiddeld. Dit verschilt voor roerbakken of voor serveren als groente. Ga naar spinaziekoken.nl voor alle wel gestelde vragen over spinazie bereiden en spinazie koken!