PWN Water zelf Thuis Filteren

PWN staat voor provinciaal water leiding netwerk en zorgt voor de levering van kraanwater door haar 140.000 kilometer lange waterleiding netwerk. Per liter water betaal je bij het PWN veel minder dan een liter bronwater of mineraal water in de supermarkt. PWN draagt ook zorg voor kwaliteitscontrole op 65 waterkwaliteit kenmerken. De kwaliteitseisen aan drinkwater zijn per wet vastgelegd. Nederlands bronwater te koop in de supermarkten heeft diezelfde 65 kwaliteitseisen als Nederlands kraanwater. Mineraal water onafhankelijk van het land van herkomst hoeft maar aan 15 kwaliteitseisen te voldoen.

In dit artikel maken we je bewust van het gebruik van water voor meer doeleinden na waterzuivering en het gebruik van een water ionisator bij jou thuis. Dit is nog heel onbekend in Nederland terwijl in Aziatische landen en de Verenigde Staten de water ionisatie apparatuur  aan populariteit snel is gegroeid. Al dan niet in combinatie met het alkaline dieet, waarbij de hoge pH waarde van je voedsel centraal staat. In Nederland is de pH waarde van het kraanwater van uitstekende kwaliteit.

Vermeng je kraanwater met koffie of thee dan is de pH waarde van de thee en koffie niet meer goed. Een waterionisator biedt hier uitkomst, omdat de pH waarde hierop is in te stellen. Je kiest dan voor water met een pH van tussen de 8,5 – 9.0 waarna de zure thee en koffie de pH waarde naar 7.0-7.5 terug brengt en dus weer prima wordt.

De techniek van een Water Ionisator uitgelegd

De water ionisator voegt zuurstof aan het water toe en maakt de watermoleculen hierdoor kleiner. Hierdoor gaat het hydrateren van het lichaam na bijvoorbeeld sporten veel sneller met geïoniseerd water. Ook de opname van vitamines en voedingssupplementen is daardoor veel effectiever. Ook ruimt het de vrije radicalen of zure gifstoffen uit het bloed op, waardoor er vanzelf een ontgifting in het lichaam optreed. Het Engelse woord detoxen betekent hetzelfde als ontgiften. Ook bevat het Alpha Water een grote hoeveelheid antioxidanten, waarvoor het eten van dure blauwe bessen kan worden beperkt.

De water ionisator bevat anno 2018 11 platinum platen met een titanium coating, waardoor stroom wordt geleid. De zogenaamde elektrolyse. De platen bevatten als het ware poriën welke bepaalde stoffen wel of niet doorlaten. Zo zie je in de de rechter compartiment Calsium, Natrium, Kalium, Magnesium en Zuurstof. Deze komen in  het basische Alpha Water terecht. In het linker compartiment zie je Fosfaat, Sulfaat en Chloor in het zure of afval water terecht komen. De techniek is steeds verder ontwikkeld en het aantal platen is de afgelopen jaren ook sterk gestegen. Hierdoor is de doorstroom snelheid van het water of te wel de capaciteit van de water ionisator verhoogd.

water ionisator werking schema

De Alpha kraan heeft 2 separate uitlaten voor zuur water en alkalisch water. Dit zie je op de foto hieronder.

Gezond Water Drinken: Alpha Water Ionisator i.c.m. PWN water

Met de Alpha Water Ionisator krijg je een geavanceerde waterfilter en ook een water ionisator in huis.

Je neemt hiermee het heft in eigen handen om er altijd zeker van te zijn gezond water te drinken. Het PWN water uit onze 23 Nederlandse water bronnen bevat top kwaliteit water. 2/3 van onze totale waterconsumptie en de PWN waterproductie komt uit deze bronnen. 1/3 van de water consumptie komt uit vervuild oppervlakte water, welke de 10 waterleidingbedrijven zeer vaak voorzien van chloor om bacteriële verontreiniging te voorkomen. Dit oppervlakte water gaat ook door zuiveringsinstallaties om aan de 65 kwaliteitseisen te voldoen.

Doordat de waterleiding bedrijven het bron water en het oppervlakte water vermengen weet je nooit of je elke dag van de week gezond water drinkt.

In de krant lezen we steeds vaker dat het mis gaat. We lezen in de krant veelvuldig dat er geen gevaar voor onze gezondheid aanwezig was. Omdat het binnen de toelaatbare grenzen was. Niemand weet evenwel of die toelaatbare grenzen op lange termijn hetzelfde blijven naar mate er meer onderzoek wordt gedaan.

Waterfilter voor gezond water

De 2 waterfilters zorgen ervoor dat het PWN water op elk moment van de week puur of te wel zuiver wordt. En tegelijkertijd haar mineralen blijft bevatten. Veel filters filteren het water dood. Het excuus dat we onze mineralen uit ons voedsel halen en niet per se uit ons drinkwater is natuurlijk een argument welke geen hout snijdt. Zowel uit het water als ons voedsel lijkt mij evident. De Alpha filters zijn jarenlang doorontwikkeld en steeds verder verbeterd. Lees meer. Ook bevat het standaard voor de Benelux markt een Ultra Fijn filter. Deze heeft membranen welke de kleinste onzuiverheden opvangen. Denk hierbij aan zowel zeer kleine asbest deeltjes als plastic deeltjes.

kraanwater-vervuiling-en-gevolgen

# 1 Water Filter voor Medicijnresten uit PWN water

Ook zijn er slechts 80 van de 3.000 medicijn grondstoffen betrokken in een onderzoek naar de kwaliteit van kraanwater in de provincie Zuid-Holland. Bij 6 gemeenten was er een gevaar voor de volksgezondheid, omdat de waarden te hoog waren. Dit betrof antibiotica, diclofenac en een medicijn tegen epilepsie. Hoe verandert dit beeld zodra alle medicijn grondstoffen in een nieuw onderzoek worden meegenomen?

# 2 Water Filter voor Chloor uit PWN water

Op de websites van waterleiding bedrijven kan je nalezen dat 20% van de totale waterproductie behandeld is met chloor. Dit betekent dat een hoog percentage (60%) van het oppervlaktewater (1/3 van het totaal) behandeld wordt met chloor. Immers het bronwater hoeft niet met chloor behandeld te worden. Al het chloor blijft achter in de Alpha filters. Is de lage concentratie chloor in ons drinkwater schadelijk? Als je helemaal geen risico wil lopen dan wacht je de toekomstige medische onderzoeken niet af.

# 3 Water filter voor pesticiden resten uit PWN water

In het Nederlandse kraanwater zit een zeer lage concentratie pesticiden welke in principe kankerverwekkend zijn. Ook waarschuwen waterleiding bedrijven om in de zomer niet langer pesticiden te gebruiken om mos tussen tuintegels te verwijderen. Deze chemicaliën helpen goed maar zijn zeer giftig. De waterleiding bedrijven trachten door voorlichting te geven de mensen bewust te maken van deze gevaren. De vraag is : hoeveel Nederlanders zijn hiervan op de hoogte?

# 4 Water filteren om plastic vezels in PWN water op te vangen

Wereldwijd is er in 2017 een alarmerend kraanwater onderzoek gedaan door in veel landen – waaronder in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk – monsters te testen op de aanwezigheid van plastic deeltjes.

72% van de Europese monsters bevatten plastic vezels.

In andere landen waaronder Amerika lagen de percentages boven de 90% van de monsters.

Deze deeltjes zijn zeer klein en hebben hierdoor de mogelijkheid om onze cellen binnen te dringen. Een gevaar is dat ze niet biologisch afbreekbaar zijn. Deze milieuvervuiling is zeer verontrustend en artsen luiden de noodklok. Ze eisen snel wetenschappelijk onderzoek voor de implicaties voor onze gezondheid. De deeltjes komen in de atmosfeer via onze wasdrogers welke plastic vezels van onze kleding de atmosfeer inbrengen. Vervolgens komen deze via neerslag in het oppervlakte water terecht.

#5 Water filteren om asbest deeltjes uit PWN water op te vangen

Het waterleiding netwerk van de 10 Nederlandse waterleiding bedrijven is in totaal 140.000 kilometer lang. Ongeveer 35.000 Kilometer is gemaakt met asbestcement leidingen. Omdat deze leidingen meer dan 60 jaar oud zijn en mogelijk steeds vaker gaan lekken, dienen deze gesaneerd te worden. De kosten welke hiermee gemoeid zijn betreft naar schatting 200 miljard Euro. Drie van de 10 waterleiding bedrijven zijn hiermee begonnen. Volgens de RIVM is er geen gevaar bij het drinken van asbest deeltjes. Buitenlands onderzoek geeft lichte verhoogde kans op 3 soorten kanker bij het langdurig drinken van water welke via een asbest dak is opgevangen in een waterput. Bij een lek in een Nederlandse (hoofd) waterleiding kunnen tijdelijk zeer hoge concentraties asbestdeeltjes in het kraanwater terecht komen. We kennen de gevaren hiervan niet goed. De Alpha ultra fijne filter vangt deze op.

# 6 PWN Waterontharder niet nodig

De pH waarde van het PWN kraanwater is prima. Hiervoor hoef je zelf niet te investeren in apparatuur. De pH waarde van Nederlands kraanwater is al perfect. De zachtheid van drinkwater wordt hiermee aangeduid. Dus in Nederland hebben we geen waterontharder nodig. In andere landen om ons heen is dit wel het geval.

#7 Waterontkalker voor drinkwater, thee en koffie

Kalkaanslag ontstaat door het kristalliseren van gezonde en noodzakelijke calcium en magnesium mineralen. We zien dit terug in waterkokers en koffiezetapparaten. De meest bekende kalkaanslag is natuurlijk die van onze wasmachine en vaatwasmachine. Deze laatste 2 vallen buiten de scope voor de Alpha Water Ionisator.  De water ionisator verandert de bestaande calcium en magnesium kristalstructuur zonder deze gezonde elementen te onttrekken en bovendien zonder schadelijke stoffen toe te voegen. De (gezonde) kalkdeeltjes blijven – opgelost in het alkalische water – als oorspronkelijke calcium- en magnesiummineralen. Met de knop alkalisch water 1 voor drinkwater en knop 2 alkalisch water voor koffie en 2 wordt naast het voorkomen van kalkaanslag in de 2 huishoudelijke apparaten ook nog de juiste pH waarde ingesteld. Hierdoor drink je thee en koffie op een gezonde manier.

gezond water drinken eco

Alpha Water Ionisator Toepassingen

De 9 menu keuzen van het aanraakscherm hebben allemaal een specifiek gebruik van het water voor ogen. Het zijn toepassingen welke in de Benelux vaak niet bekend zijn. We gaan voor elk van de toepassingen nog meer berichten schrijven en de nieuwe links later aan dit bericht koppelen.

# 1 Water Ionisator Toepassing : Wassen van handen en gezicht

Doordat de pH waarde is te kiezen is het mogelijk om met koud maar iets zuurder water veel sneller en ook nog eens milieubewust onze handen en ons gezicht perfect schoon te maken. De toepassingen van het handen wassen kan thuis maar ook in Nederlandse ziekenhuizen. Er is dan in Ziekenhuizen niet langer een chemisch op alcohol gebaseerd product nodig om te desinfecteren. In Japan en Korea staan mede om die reden de ziekenhuizen vol met water ionisators.

# 2 Water Ionisator Toepassing : Koken van groenten, aardappels, rijst en pasta

De onderstaande dure biologische groenten kan je veel gezonder koken in Alpha Water. Huishoudens geven veel geld uit aan biologische groenten maar koken de groente in PWN water. Dit terwijl er een nieuwe keuzemogelijkheid aanwezig is.

De onderstaande biologische groenten kan in gezond water koken en smaken ook lekkerder:

Ook aardappelen koken, rijst koken en pasta koken kan je gezonder in Alpha Water doen.

#3  Water Ionisator Toepassing : Gezondheid ontgiften, ontzuren en betere opname vitamines en supplementen

Sneller herstel na sporten

Doordat de water moleculen van alkalische zuurstofrijk water kleiner zijn, kan het water veel sneller worden opgenomen in het lichaam. Ze doordingen veel makkelijker het lichaam. Hierdoor worden de tekorten aan water en mineralen in het lichaam veel sneller aangevuld.

Ontgiften van lichaam

Door de overvloed aan antioxidanten en door de grotere hoeveelheid zuurstof in het bloed via het water i.p.v. alleen via onze longen worden de vrije radicalen – zure gifstoffen – veel beter en sneller afgevoerd via onze urine.

Ontzuren van lichaam

Naar mate we ouder worden verzuurd ons lichaam steeds meer en zet de aftakeling of te wel de veroudering zich in. Het is dus van groot belang om deze verzuring tegen te gaan. Ook bij chronische ziektebeelden blijkt vaak het lichaam enorm verzuurd te zijn. Alpha water kan deze verzuring tegengaan. In Amerika is de anti-aging beweging groot.

verzuring lichaam ouderdom

Opname van vitamines, voedingssupplementen en sportvoeding

Doordat de watermoleculen kleiner zijn door het ionisatie proces worden de vitamines en supplementen veel beter in het lichaam opgenomen. Denk hierbij aan de volgende vitamines: Vitamine D, Vitamine B12, Vitamine C, Vitamine B, Vitamine D3, Vitamine A, Vitamine E en Multivitamines.

# 4 Water Ionisator Toepassing : Schoonmaken

Doordat de waterionisator ook zuur water kan maken is het mogelijk om met koud water veel beter schoon te maken. Hierdoor kan je milieubewust afwassen en een milieuvriendelijk huishouden voeren. Ook kan je sanitair en de keuken schoonmaken zonder een chemisch product te gebruiken.

In principe betekent dit dat de filterset sneller sneller aan vervanging toe is. De nieuwe Alpha kraan biedt evenwel de mogelijkheid om zuurwater op te vangen en later voor de schoonmaak te gebruiken. Alleen de turbo keuze voor heel zuur water blijft dan nodig voor zeer grondig schoonmaak werk.

De Alpha Water Ionisator kopen of huren?

Zodra je geïnteresseerd bent in  een water ionisator kopen, neem dan contact met ons op op nummer 06-34198088 of bestel via onze webshop. Afhankelijk van je budget kan je kiezen voor een aanschaf in eens of kiezen voor een huurkoop constructie.