Detox dieet

Een Detoxen dieet is gericht op geleidelijk gewichtsverlies. Hierbij is tot nu toe het uitgangspunt om jouw lichaam op een natuurlijke manier te ontgiften. Biologisch fruit en groeten worden hiertoe aanbevolen. Het uitgangspunt is dat chemicaliën welke we jarenlang via onze voeding tot ons hebben genomen zich opstapelen in het lichaam. En dat bovendien deze stoffen onze eigen stofwisseling in de war brengen. De wetenschappelijke bewijsvoering voor het detoxen door het consumeren van groenten en fruit niet aangeleverd. Het drinken van geïoniseerd water welke nog de structuur heeft van een sneeuwvlok en bomvol zit met antioxidanten is een andere manier welke we graag onder de aandacht brengen. Hierbij is wel wetenschappelijk bewijs voor handen om de positieve werking op onze gezondheid te onderbouwen. 

"<yoastmark

Beschrijving

Dr. Paula Baillie-Hamilton haar detox dieet gaat er vanuit dat chemicaliën vanuit onze voeding  in ons lichaamsvet is opgeslagen. En bovendien dat zware metalen, pesticiden en PCB’s het proces van onze spijsvertering metabolisch verstoren. Door de aanwezigheid van chemicaliën in ons lichaamsvet kan de stofwisseling van ons lichaam het vet niet meer op de juiste manier verbranden. 

Deze bewering is niet goed onderbouwd met resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Ons lichaam heeft een afvalverwerkingssysteem om potentieel schadelijke stoffen uit te scheiden. Dit proces vindt voornamelijk plaats in de lever. Voor stoffen die indirect of direct aan voedsel worden toegevoegd, zoals bestrijdingsmiddelen en E-nummers, weten deskundigen door welke processen ze in de lever worden afgebroken en via ontlasting of urine worden uitgescheiden. Deskundigen beweren dat pesticiden en E-nummers zich niet opstapelen in jouw lichaam. Het detox dieet gebruikt actieve koolstof als supplement. Dit heeft volgens Nederlandse experts ook een te grote blootstelling hieraan waardoor een te kort aan miniralen kan ontstaan. 

In plaats van detoxen dieet adviseert Gezond Water Drinken een water ionisator kopen met een ingebouwd filter om te voorkonen dat je bestrijdingsmiddelen via het kraanwater binnenkrijgt. Los van de vraag of deze stoffen is al dan niet in het lichaam opstapelen willen we voorkomen dat er nieuwe jouw lichaam via het drinkwater binnen komen. Ook kan je met een water ionisator pesticiden van niet biologische groeten en fruit wassen. Waterfilterkannen volstaan niet doordat er bacteriologische verontreiniging door ontstaat.

water ionisator kopen alpha u1700 gezond water drinken

water ionisator kopen voor onder het aanrecht

Detox-dieet tips

Groot gewichtsverlies in korte tijd kan de metabolische problemen verergeren. De oorzaak hiervan is dat opgeslagen gifstoffen in  lichaamsvet massaal in 1 keer dan vrijkomen. Daarom is stap voor stap en langzaam afvallen het motto van het Detox-dieet. Het dieet is niet gericht op het verminderen van het aantal calorieën. Het is alleen gericht op het  lichaam te detoxen of te ontgiften door:

  • Veel bewegen
  • Eet veel rauwe groenten.
  • Slikken van veel verschillende voedingssupplementen.
  • Het gebruik van bindmiddelen zoals actieve kool (Norit) en oplosbare vezels
  • Vetarme biologische groenten en fruit eten.
  • Gezondheidseffect van detox dieet

Een dieet zoals het Detox Dieet heeft een aantal moderne wetenschappelijk onderbouwde kenmerken. Het is belangrijk is om niet te snel teveel gewicht te verliezen, voldoende koolhydraten te eten, meer te bewegen en bovendien biologische groenten en fruit te eten. Indien gewenst dien je ook vóór elke maaltijd actieve kool te gebruiken. Langdurig gebruik van actieve kool kan echter leiden tot vitamine- en mineraal tekorten. Ze binden aan actieve kool, waardoor een tekort ontstaat. Wij adviseren niet gebruik te maken van zo een dieet. Een water ionisator kopen is veel gezonder voor jouw lichaam. Bij een normaal eetpatroon is het slikken van voedingssupplementen niet nodig volgens het dieet.